„Gradimo Crkvu“ – 6. vazmena nedjelja: Bog je ljubav

Bog je ljubav, Gradimo Crkvu

Kao što smo u došašću pratili Isusovo rodoslovlje i povijest spasenja kroz projekt Jišajevog stabla, u korizmi slijedili Krista na križnom putu kroz projekt Isusov križ tako kroz uskrsno vrijeme pratimo sve što se naslanja na uskrsno otajstvo kroz izgradnju crkve. Ako ste se tek sada susreli s uskrsnim projektom „Gradimo Crkvu“, nije kasno priključiti se. Sve o projektu saznajte ovdje. Današnja nedjelja nas uči temelj sveg našeg postojanja: Bog je ljubav!

Bog je ljubav, a mi na Njegovu sliku stvoreni

Apostol i evanđelist Ivan sve svoje spise temelji i usmjerava prema jednome: Bog je ljubav. Zbog toga je sve ono što Bog čini: stvorio nas je iz ljubavi, iz ljubavi nas je otkupio, iz ljubavi se brine za nas. Ne samo to, nego ta Božja ljubav čini i nas da budemo drugačiji. Bog je ljubav, pa smo pozvani ljubiti jedni druge kao što je on nas ljubio. A ljubio nas je do kraja. Nije li u tome sadržano sve? I Krist je rekao da u dvije zapovijedi ljubavi možemo sažeti sav zakon i proroke.

Kao što su Izraelci preko poznatog Šema (vidi Pnz 6, 4-25) prenosili vjeru djeci, mi bismo trebali svaki dan pronaći način da djeci navijestimo ljubav Božju: Bog te ljubi! To nije samo fraza, nego temelj i smisao našeg postojanja. Zato budimo konkretni: “Vidiš li koliko te Bog ljubi!” ukazujući na konkretnu situaciju ili događaj. I nama treba vježba u tome, zar ne? Uočiti u svemu oko sebe ljubav Božju. Ali nakon početnog napora, otvara se sasvim novi svijet pun boja jer sve dobiva novu ljepotu i smisao.

Nastavimo s projektom „Gradimo Crkvu“

Prvo, ponovno isprike što današnji materijali izlaze tek u nedjelju. Ne brinite, najvažnije je da s djecom imate malu katehezu: pročitate Evanđelje i razgovarate o njemu. Kao i uvijek, temeljna pitanja i odgovori za današnju temu čekaju vas spremni u knjižici.

Ne zaboravite da je temeljni cilj ove aktivnosti, kao i uostalom svega što činimo u kućnoj Crkvi, prenošenje vjere djeci. To je temeljna zadaća svakog roditelj, sve ostalo je samo potpora.

Ako ste se sada prvi put susreli s ovim projektom, krenite od početne objave čiji link imate u uvodnom paragrafu. U tom članku potražite skicu crkve koju gradimo i gradivne elemente. Napravite Crkvu i polijepite što ste propustili i nastavite dalje.

Za današnju nedjelju prvo pripremimo materijale:

Osim toga trebat će vam:

  • Puno dobre volje
  • Želja za svetošću

Za kraj opet pjesma 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=sM1CIZn3Xwk&list=PLYXidKHQjsxbrfKl1k1HfPT0Zy7i1IgPb

Katarina Matijaca – Žena vrsna
Foto: Sarie Q – Cathopic

Print Friendly, PDF & Email
Katarina Matijaca

Glavna urednica i osnivačica portala Žena vrsna udana je za najboljeg supruga na svijetu s kojim odgaja (za sada) osmero djece. Neumorno tragajući za Istinom, Dobrotom i Ljepotom, prati Božje tragove u svakodnevici. Kada nije zauzeta brigom oko djece i kuće, vjerojatno ćete je pronaći kako čita, piše ili kukiča uz šalicu čaja.