Ideje za dječje rođendane

Ideje za dječje rođendane

Spremam se za četvrti rođendan svog prvorođenca pa sam, dakako, otvorila Pinterest da se malo inspiriram. Ponovno sam naišla na puno lijepih i zgodnih ideja za dječje rođendane koje dijelim s vama.

Baloni, baloni i još malo balona

baloni za dječje rođendane

Već sam kupila balone, ali vidim da ću morati u dućan po još. Naša djeca jako vole balone i već zamišljam sreću kada na rođendansko jutro naš slavljenik ugleda pod prekriven balonima!

Da ne dijeli sobu s bracom, usudila bih se i na ideju s druge slike – da se zaleti u balone kada otvori vrata svoje sobe. Ovako bi se mlađi mogao naći u balonima ako se prvi probudi pa neću riskirati.

baloni

Dosada nisam nikada vješala balone na strop, nego sam ih lijepila po zidu ili vezala na ručkice namještaja. Ovo zbilja super izgleda, pogotovo šarena verzija.

baloni

Ova ideja za malo stariju djecu me oduševila! Ovisno koliko dijete ima godina, toliko mu ispišemo razloga zašto ga volimo i zašto nam je poseban! Ili balone napunjene helijem stavimo na njegov krevet kojima na vrpcama vise papiri s porukama… ili su na njih privezani poklončići..

Dječje rođendane uljepšajte brojevima

brojevi, broj godina

Malo kartona i ljepila, široke satenske vrpce, perlica ili dugmadi može rezultirati super rekvizitom za rođendansko fotografiranje. Trud će se isplatiti.

fotografije slavljenika

Slično možete izraditi pomoću fotografija. Možete za svaki mjesec djetetova života izdvojiti po jednu sliku (ako dijete slavi prvi rođendan) ili možete izraditi kolaž za veći rođendan.

„Slatki stol”

slatki stol za dječje rođendane

Ako radite veće proslave, možda poželite ukrasiti stol sa slasticama.

torte za dječje rođendane

Imam nekog iskustva u izradi torti za dječje rođendane i još nisam susrela dijete koje ne voli šarene tortice!

torte za vrtić

Ako budete trebali torte za vrtić, možda i vama budu zanimljive ove torte sa slatkišima i sokićima. Posebno mi se sviđa ideja s treće slike gdje su uvrštene i dječje puhalice.

bomboni, lizalice

Evo još nekih ideja s bombonima, lizalicama ili rođendanskim trubama.

Igre za dječje rođendane

igra, bacanje

Sve ove igre možete igrati sami sa svojom djecom ako nećete raditi veće proslave. Bacanje obruča (napravljenih od papirnatih tanjura) na lizalice ili oko obruča papirnatih ručnika će sigurno biti izvor radosti i smijeha. Isto tako možete kuglice ubacivati u kutije naznačene brojem bodova.

igre za dječje rođendane

Papirnate ili plastične čaše možete nalijepiti na karton otvorom prema van. U nekoliko čaša stavite neke sitnice pa otvor zatvorite npr. kolaž papirom. Neka dijete ručicama probija papir i pokuša skupiti sve sitnice koje ste mu pripremili. Slično možete učiniti s balonima. U njih možete staviti poruke za vaše dijete na kojima, primjerice, mogu pisati upute kako da dođe do svog rođendanskog poklona. Što se tiče gađanja konzervi, ono je uvijek zabavno!

igre, natjecanje, nagrada

Djeca se mogu natjecati na još puno načina, kao npr. žlicom pomoću usta prebacivati predmete iz jedne posude u drugu. Za malo stariju djecu možete organizirati hobitskonatjecanje pa tko prvi stigne do cilja s čitavim „stopalima”, biva nagrađen. E sad, što s nagradom? Ideja sa zadnje slike je nešto zbog čega bih se ja natjecala, recimo.

Nadam se da ste se inspirirali i da ćete nam se javiti s ponekim slikama u vlastitoj izvedbi!


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest, Silvia Trigo – Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.