Isus te pozvao na kavu i već dugo čeka tvoj odgovor

na kavu

Koliko puta si se požalila prijateljicama da te nitko ne zove na kavu? Proljeće je stiglo i svuda oko tebe su parovi. Šeću uz jezero držeći se za ruke. Zajedno ispijaju kavu poslije nedjeljne mise. Na vjeronauk dolaze u paru. Sve rade zajedno. A ti bi tako rado da te netko bar pozove na kavu.

Da imaš priliku nekoga upoznati. Razgovarati s njim. Stvarati uspomene. Moliti zajedno.

Isus te pozvao na kavu dok još nisi znala govoriti

On je sanjao kako će provoditi vrijeme s tobom dok si još bila u majčinoj utrobi. Tako se radovao zajedničkim trenutcima koje će poslije još dugo moći prebirati u svom srcu.

Ali… ti si narasla. I draža ti je pažnja nekog mladića. S njim želiš šetati, s njim razgovarati, s njim čak i moliti.

Znam da trenutno na klupi sjediš sama. Zamišljaš kako će to biti kada kraj tebe bude sjedio mladić za kojim čezneš. Isus sjedi par klupica dalje. Tog nekog s kim se toliko želiš smijati još nema. Još nije došao.

Dok ga čekaš, prošeći do Isusa. Sjedni kraj Njega i pričaj s Njim. Prošetajte. Divite se zajedno zalasku sunca. Družite se često. Kao da hodate.

Dok čekaš, hodaj s Isusom – a onda nastavi u troje

Prije susreta s Njim – provedi sate u pripremi – ispitaj svoju savjest i pristupi ispovijedi.

Čitaj o Njemu – kao kad znatiželjno „scrollaš“ po profilu onoga koji ti je zapeo za oko. Nauči što Mu se sviđa, a što ne. Gdje često dolazi, koje događaje pohađa. Istraži tko su Mu prijatelji. Provedi vrijeme i s njima.

Razmišljaj o tome kako ćeš se urediti, što ćeš odjenuti kad Ga budeš išla susresti.

Piši Mu poruke. Čekaj odgovore.

Hodaj s Isusom.

Onda, kada i dođe taj mladić kojeg toliko priželjkuješ, Isus će mu se s tobom radovati. Neće sjediti sam nekoliko klupica dalje. Sjedit će uz vas i radovati se s vama.

Znat će da je tvoje srce naučilo ljubiti. Znat će da ga nikada nećeš zaboraviti. Da ćeš Mu i dalje dolaziti. I da ćeš mladića za kojeg je On položio život ljubiti jednakim žarom. Pripremajući pomno svakog dana vrijeme kada ćete svi troje zajedno provoditi dane.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Pixabay

Lea Potočar
Lea Potočar

Apsolventica je psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Član je molitvene zajednice Božja Pobjeda. Vedra djevojka otmjene duše koja se trudi svakodnevno rasti u vrsnosti, brusiti darovane talente i napredovati u svetosti po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.