Kutije za cipele – ideje kako ih reciklirati

Osim što ih možemo odvajati za reciklažu, kutije za cipele možemo iskoristiti na više korisnih načina. Možda ste neke od ovih ideja već proveli u djelo, a možda vas neke sada inspiriraju za nove načine recikliranja i prenamjene starih kutija za cipele.

Ukrasne kutije

ukrasne kutije za cipele, kovčežići

Kutije za cipele uz malo mašte i truda možemo pretvoriti u lijepe ukrasne kutije. Motiv kovčega može krasiti vaše prostorije, može biti mjesto pohrane raznih stvari ili pak originalna poklon-kutija. Remenje i ručkice sa slika možete pronaći u „uradi-sam“ trgovinama ili možda čak među dijelovima svoga starog namještaja.

kutije za cipele, poklon-kutije

Osim u kovčežiće, kutije možemo pretvoriti u prava mala remek-djela. Moderno, vintage ili orijentalno – koji je vaš omiljeni stil?

Kutije za cipele kao organizatori

kutije za cipele, organizatori

Prva slika prikazuje način na koji možete posložiti cipele u kutijama u kojima ste ih dobili. Samo izrežete prozorčić (ako je kutija dovoljno čvrsta) da možete vidjeti gdje se koje cipele nalaze. Druga slika prikazuje kutije (malo uređene, obojane ili umotane u neki papir ili tkaninu) za pospremanje zimskih stvari – šalova, kapa, rukavica. Treća slika prikazuje ladicu koja je organizirana pomoću kartona od kutija za cipele. U takvoj ladici možete uredno posložiti i organizirati donje rublje. Četvrta slika prikazuje kutije za cipele s natpisom u kojima su razvrstani razni kozmetički proizvodi. Posljednja slika prikazuje izvrsnu ideju kako iskoristiti poklopac kutije za cipele kao uredski organizator za papire i dokumente.

kutije za cipele, organizatori

Vjerujem da bi svaku kreativku itekako razveselio ovaj način organiziranja končića, trakica i ostalih potrepština.

kutije za cipele, organizatori, školski pribor

Kutije za cipele također mogu biti korisne za organiziranje školskog pribora. Na prvoj su slici u praznoj kutiji za cipele složene rolice toalet-papira, u koje se razvrstavaju i slažu bojice, kemijske olovke, olovke, flomasteri… Druga slika prikazuje ideju izbušenog poklopca, u čije su rupice posložene pastelne boje. Ispod se nalazi dodatni prostor za pohranu. Posljednja slika na poklopcu ima zalijepljene posudice, u koje se mogu staviti stvari kojima se dijete trenutno koristi, a koje se, nakon što je posao gotov, vraćaju ispod u mjesto za pohranu.

kutije za cipele, organizatori, nakit, šminka

Evo i posljednjih odličnih ideja za organiziranje šminke i nakita pomoću kutija za cipele. Neke su vrlo domišljate, zar ne?

Stanica za punjenje

kutije za cipele, stanica za punjenje, punjači

Ako vam smetaju neorganizirani i neuredni kablovi na radnom stolu ili ispod njega, ova bi vas ideja mogla oduševiti. Pokušajte i rezultat će biti uredan i elegantan radni stol.

Ukras za zid

kutije za cipele, ukrasi za zid

Poklopce različitih dimenzija možete iskoristiti kao oglasne ploče ako ih obojite u crnu boju za kredu. Mogu biti i ukras umjesto slika na zidu, a one posebno čvrste kutije možete pokušati iskoristiti kao police.

Kutije za cipele kao igračke

kutije za cipele, igračke, autići, garaža

Za kraj nekoliko ideja za najmlađe – dječacima bi se posebno mogla svidjeti ova ideja s garažama ili s gradom od kutija za cipele.

kutije za cipele, igračke

Pećnica za pizzu, pozornica za mali igrokaz ili laptop – koja bi ideja vašemu mališanu bila najzanimljivija?

kutije za cipele, igračke, stolni nogomet, abak

Improvizirani stolni nogomet bi mogla biti dobra zabava i za dječake i za djevojčice. Mali labirint napravljen od poklopca kutije za cipele, lomljenih štapića i male kuglice može biti odlična vježba koncentracije, razvoja vizualne percepcije i fine motorike. Od kutije za cipele možete načiniti i abak – prvo računalo za svoje dijete! Potrebni su vam mali obruči (na slici su to žitne pahuljice), špaga/konac i kutija.

kutije za cipele, igračke, kućica za lutke

Posljednja je ideja ta da kutije za cipele pretvorite u kućice za lutke. Mogu biti jednostavne ili pune detalja, ovisno o vašem vremenu i kreativnosti. U svakom slučaju, vjerujemo da bi se vaša djevojčica oduševila bilo kakvom.


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.