Pouke i opomene (3): Tvoja ljubav je bez Boga uvijek na gubitku

tvoja ljubav Rajko Bundalo

Ako te zarazi smijeh, očisti se pokorom!
Ako te zarazi glupost, ludost, ispraznost ili bilo koji drugi nečisti govor, očisti se čitanjem i osluškivanjem moje riječi iz bilo kojeg dijela Svetog pisma!
Duh moj će ti pomoći čim vidi tvoju spremnost da se meni vratiš.

Sam po sebi ti ne možeš nadvladati Zloga jer si slab i nemoćan, ali se pri svakom susretu s njim i padu u grijeh možeš meni obraćati. Obraćenje nije samovolja, nego doslovce obraćanje meni koji jesam i koji u svojoj ruci držim tvoj život.

Ne možeš susresti Gospodina nepripravljen

Nisu prazne tišine u kojima me čekaš. One su pune mojih anđela koji mi služe, koji mi se klanjaju i koji me slave. I pune su svetih duša koje se zauzimaju za te. One su pune Duha Svetog koji te pripravlja za dostojan susret sa mnom.
Ja ne oklijevam govoriti duši koja me traži, nego duša nije spremna primiti i sačuvati moj dar dok je moje vojske ne priprave. Tu pripravu, tu temeljitu preobrazbu svoga bića u svakoj pravoj molitvi ti doživljavaš kao muku. Ako u njoj ustraješ do susreta, anđeli će te moji presvući i Duh Sveti obnoviti da možeš u istini stajati preda mnom i da susret sa mnom može započeti. Mnogi tu nemaju strpljenja pa se vraćaju u svoju pustoš, iako je sveta stvarnost puna blaženstva već na početku molitve stajala pred njima, ali nečisti je nisu mogli vidjeti.

Pravi Put, Život i Istina

Nikad mi se ne obraćaj usput, jer ja nisam uz put, nego sam Put!
Ne prilazi mi povremeno kroz život, jer ja nisam izvan života, nego sam Život!
Ne traži da ti pojasnim tek ponešto od istina koje ne razumiješ, jer ja nisam poznavatelj istine, već sam živa Istina što pred tobom izranjena stoji! Ja sam djelotvorna Istina koja te stvara, obnavlja i tješi, koja ti dah i srce drži na životu.

Čezni za Bogom uvijek

Čezni za svetim susretom u svakom trenu! Čezni i kad ne znaš zašto, kad ti ništa ne treba! Čezni za mojom ljubavlju pa ćeš je imati dosita! Tek u mojoj ljubavi jasno ćeš vidjeti tko sam ja, tko si ti, a tko svako pojedino tebi vidljivo i nevidljivo stvorenje. Gledat ćeš Oca mojim očima – očima srca, očima prisne ljubavi, jer se Otac moj samo tim očima može vidjeti.
Sve ostalo je utvara koja prolazi i koja ti ispraznošću krade blagoslove.

Tvoja ljubav je tek u Božjoj savršena

Primi svetu ljubav s plodovima moje Krvi i mojih otvorenih rana svaki put kad mi se živo obratiš! Živi u meni i ja ću živjeti u tebi! Po ljubavi mi ćemo biti jedno.
Tvoju ljubav ja ću preobraziti u mnoštvo svetih uslišanja. Tvoja će ljubav tek u mojoj ljubavi biti savršena i postati pobjednica u bojevima vjere. Inače, bez mene, tvoja je ljubav uvijek na gubitku.
Pozivam te da zajedno ljubimo; sržno – krvlju i ranama. Evo, čekam.

Iz duhovnog dnevnika Rajka Bundala


Rajko Bundalo – Žena vrsna
Foto: Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Rajko Bundalo

Rođen 1949. godine u selu Hašani, završio je studij glume na Akademiji kazališne umjetnosti u Zagrebu. Od 1972. do kraja 2014. godine radio je kao stalni član glumačkog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Kao obraćenik gostovao je na mnogim tribinama i bio voditelj duhovnih obnova u velikom broj župa u domovini i nekim hrvatskim katoličkim misijama u Kanadi i Europi. Pisac je do sada 10 tiskanih i rado čitanih knjiga duhovnoga sadržaja i svjedočkog iskustva, redovito podvrgnutih duhovno teološkoj lekturi uglednih svećenika. Na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu vodio je u dva navrata jednosemestralni seminar na temu "Brak u svjetlu kršćanske objave" i jedan semestar predmet retorike za buduće svećenike i teologe. Iskren je i duhovno revan kršćanin, svakodnevni pričesnik preko 30 godina. Član župskog vijeća i izvanredni djelitelj svete pričesti s biskupovim dekretom u svojoj župi. Jednom je ženjen otac šestero odrasle djece. Od malena je pisao, objavljivao i na javnim nastupima govorio posvuda rado slušanu vlastitu poeziju. Voli ljude i ljudi ga vole. Geslo mu je: "O ljubavi tvojoj, Gospodine, pjevat ću dovijeka."