Simpatična slikovnica za svaki dan: Pauk Zlatko u usisivaču

Među nama, recenzija, knjiga, slikovnica, Nikola Bolšec, Željezni grad

Početkom ove godine sam čitala i pisala vam o prvom romanu za djecu mladog hrvatskog autora Nikole Bolšeca – Željezni grad. Pred kraj godine u rukama već imam novo izdanje ovog perspektivnog intelektualca iz male nakladničke kuće Crisinus. Riječ je o slikovnici Pauk Zlatko u usisivaču. Evo što od nje možete očekivati.

Saznajte koje avanture svakodnevno doživljava jedan kućni pauk

Slikovnica je velikog formata i debelih korica što je izvrsno za male dječje ručice sklone trganju. Ilustracije mlade umjetnice Angele Turkalj Vidaković su originalne. Sjajno prate priču, realne su i maštovite istovremeno. Takva je, zapravo, cijela ova slikovnica. Ako do sada niste pokušali ući u paukove cipele dok ga usisivačem lovite po sobi, ova slikovnica otkrit će vam kakva se drama odvija u njegovoj maloj glavi i životu. Priča je slojevita te kao i roman prvijenac, krije jednostavnu, a duboku kršćansku poruku.

Pisana je u stihovima, što je djeci posebno zanimljivo. Ritam koji stvara rima unosi posebnu dozu zabave u čitanje ove slikovnice i pomaže održati pozornost malenih. Djeci ćete je vjerojatno čitati vi jer font nije prilagođen malim čitačima – slova su i velika i mala te font nije klasičan, ali izgleda vrlo razigrano i super je za privikavanje na fontove drukčije od onih u školskim udžbenicima. Čitati je možete i puno mlađima. Za sada najmlađi meni poznati slušač ove slikovnice ima 6 mjeseci.

Naučite djecu da svakodnevica može biti jako zabavna, ako smo dovoljno maštoviti

Posebno cijenim kod ove slikovnice to što uči djecu da nisu nužna izmišljena, nepostojeća stvorenja da bi štivo bilo zabavno. Sve oko nas može biti zabavno, ako se prepustimo mašti. Želim tu poruku svoj djeci ovog svijeta jer će ih ona osnažiti da uvijek u svemu vide avanturu i Ljepotu.

Neka vam pauk Zlatko bude poticaj i za usvajanje praktičnih vještina. Nakon čitanja slikovnice, djeca mogu s usisivačem krenuti u potragu za paucima u vašem domu, a vi iskoristite malo vremena za sebe i odlutajte i sami u svijet mašte.

Slikovnicu možete naručiti u webshopu nakladničke kuće Crisinus.


Lea Čorić – Žena vrsna
Foto: Muževni budite

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.