Devetnice koje možete moliti u ožujku

Devetnice koje možete moliti u ožujku

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica odabrale smo nekoliko onih koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u ožujku.

U ožujku započinje korizma pa je dobro vrijeme za devetnicu ranama Isusovim i Presvetoj Krvi Kristovoj

Devetnica ranama Isusovim

Ova devetnica nije dostupna online, ali možete je pronaći u vjerskim knjižarama. Mnogi su sveci na poseban način častili Isusove rane. Korizma je idealno vrijeme za razmatranje Isusove muke i Njegovih rana. Utecite im se devetnicom, neka vas dragi Isus sakrije u svoje rane da se od Njega nikada ne odijelite.

Devetnica Presvetoj Krvi Kristovoj

Blagdan Krvi Kristove slavimo u srpnju, mjesecu koji je cijeli na poseban način posvećen Krvi Kristovoj. Međutim, korizma je također dobro vrijeme za utjecanje Krvi Kristovoj jer tijekom cijele korizme razmatramo Kristovu muku.

Ne zaboravite uteći se i moćnom zagovoru sv. Josipa

Sv. Josip, zaručnik Blažene Djevice Marije
Blagdan slavimo 19. ožujka, devetnica počinje 10. veljače.

Sveti Josip zaštitnik je naše domovine i omiljeni svetac kojemu se rado utječemo u svim svojim potrebama. Molimo ga za budućeg supružnika, za pronalazak doma, za svoje roditeljstvo ili za potrebe svoga oca… sigurna sam da možete nastaviti niz. Osim devetnice sv. Josipu, rado mu se utječemo i Velikom devetnicom (9 srijeda svetom Josipu) i tridesetodnevnom pobožnosti sv. Josipu. Velika devetnica počinje devet srijeda prije blagdana – potrebno je izračunati kada će to biti u godini u kojoj ste odlučili moliti. Tridesetodnevna pobožnost počinje 17. veljače, osim u prijestupnim godinama kada počinje 18. veljače. Kao dodatni poticaj za ovu pobožnost, pročitajte svjedočanstvo uslišanja molitve po zagovoru sv. Josipa.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Cathopic

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.