Izmolite ovu molitvu na svoju prvu bračnu noć

Izmolite ovu molitvu na svoju prvu bračnu noć/Seks/Ljubav/Vjera/Brak

U Starom zavjetu u Knjizi o Tobiji zapisana je predivna molitva koju je on molio u svoje i Sarino ime na njihovu prvu bračnu noć, prije nego što su po prvi put legli zajedno kao muž i žena. Ova molitva pomoći će vam staviti Boga u središte vašeg braka i bračnog darivanja – prvi put i svaki sljedeći put. Doprinijet će tome da iz svog srca odagnate požudu i iskrenije se predate svom supružniku. Nije li to ono čemu svi težimo? Potpuno, slobodno, vjerno i plodno se darivati svom supružniku? Za to nam je svakako potrebna Božja pomoć, milost.

Tobijinu molitvu donosimo u nastavku teksta.

Tobijina molitva na prvu bračnu noć

 »Blagoslovljen da si, Bože naših otaca,

blagoslovljeno sveto i slavno ime tvoje u sve vijeke!

Blagoslivljala te nebesa

i sva tvoja stvorenja u sve vijeke!

Ti si stvorio Adama

i dao mu pomoćnicu Evu:

od njih je proizašao ljudski rod.

Ti si rekao: ‘Nije dobro da čovjek bude sam;

načinimo mu pomoćnicu sličnu njemu.’

Gospode, ne uzimam zbog pohote ovu svoju sestru,

nego po istini.

Smiluj mi se i učini da s njom doživim starost.«

 Amen.

 Tob 8, 5-7

Molite uvijek prije bračnog darivanja

Ovu molitvu možete moliti i inače prije bračnog darivanja, ne samo na prvu bračnu noć. Možete je isprintati i plastificirati ili uokviriti kako bi vam uvijek bila pri ruci u bračnoj sobi.

Potičemo vas da pročitate cijelu Knjigu o Tobiji i upoznate pobliže posebnu ljubavnu priču Tobije i Sare. Naime, Sara je prije Tobije imala sedam muževa i nijedan od njih nije preživio prvu bračnu noć zbog zloduha koji je ljubio Saru – osim Tobije. Vjerujemo da će vas njihova priča nadahnuti da dublje zaživite milosti sakramenta ženidbe. Tražite njihov zagovor tijekom priprave za brak i kasnije, u braku da biste i vi zajedno doživjeli starost.


Lea Čorić – Žena vrsna
Foto: Mari LezhavaUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.