Korabljin sajam rabljenih stvari – mjesto susreta

Udruga Arka Korablja zajednica je osoba s i bez intelektualnih teškoća koje dijele život u zajednicama povezanim u međunarodnu federaciju. U svojoj izjavi o identitetu kažu da su uzajamni odnosi i povjerenje u Boga u srcu njihova života. Također ističu da vjeruju u jedinstvenu vrijednost svake osobe i našu potrebu jednih za drugima. Misija ove udruge jest omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa iz kojih se rađa promjena osoba koje su u njih uključene. Cilj im je zajedno izgrađivati što čovječnije društvo te razvijati okruženje zajednice u skladu s potrebama naših članova, a koje se stalno mijenjaju, ostajući vjerni utemeljiteljskim vrijednostima iz svoje povijesti.

Kako djeluje Arka Korablja?

Korablja djeluje u istočnom dijelu grada Zagreba kroz: radne aktivnosti, vikend programi, program podrške osobama s višestrukim teškoćama koje žive u obitelji, susreti za roditelje i druge članove obitelji. Korablja je članica L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No, Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba s i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Stoga provodi različite aktivnosti kako bi se ranjivost ljudske osobe prepoznavala kao dar, a ne samo problem kojeg treba riješiti (suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, izdavaštvo…).

Sajam rabljenih stvari dio je tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Tradicionalni sajam rabljenih stvari

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 09. veljače, 2019. godine, od 10 do 20h u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu. Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća za djecu i odrasle kao i razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine. Cijena? Svatko da koliko može.

Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će djelovanju zajednice Korablje – Arka u Zagrebu.

Ako vam je neizvedivo doći na Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja, a ipak želite financijski doprinijeti djelovanju udruge, možete to učiniti ovdje.


Tereza Mihaljević – Žena vrsna
Foto: Udruga Korablja