Čitajte s djecom: Četiri knjige u prigodnom paketu

Čitajte s djecom! Četiri knjige u prigodnom paketu

Ako se dobre pouke utiskuju u dušu dok je još nježna, nitko ih neće moći izbrisati kada postanu kao otisci tvrdi, upravo kao vosak.

sv. Ivan Zlatousti

Odgojiti dijete nije lako i u mnoštvu smjerova kojima se može poći roditelji moraju utabati one koje smatraju najboljima za svoje dijete. Jedan od smjerova odgoja je i čitanje, i tu se otvara široka livada izbora, ali i problematike. Činjenica je da mnogi roditelji, ako su i bili ljubitelji čitanja, svoju ljubav prema knjigama na neko vrijeme pospreme u ladice, dajući prvenstvo svojega vremena odgoju djece. No, poriv za čitanjem, širi od onoga pedagoške literature, trebao bi biti pospremljen u ladice samo do onog trenutka kada roditelj shvati da je osjetljivost na ono što dijete čita i što mu se čita itekako važna. Osjetljivost za odgoj dobrom literaturom važan je korak za sve roditelje.

Čitanje je dobar način za poboljšavanje sposobnosti koncentracije, stoga je čitati djeci posebno važno. Kao što nas mogu nadahnuti ljudi koje susrećemo, s kojima razgovaramo, tako nas nadahnuti mogu i oni o kojima čitamo, o čijim mislima čitamo. Kod duhovne literature to je gotovo pa neizbježno, čak i na razini dječjeg doživljaja.

Četiri knjige po prigodnoj cijeni

U ovo predblagdansko vrijeme Kršćanska sadašnjost pripremila je poseban paket: četiri knjige namijenjene djeci i mladima bit će prigodan dar, ali i dugotrajan suputnik. Praćene lijepim ilustracijama, ove knjige uključuju priče kojima će se djeca uvijek rado vraćati. Paket se može kupiti od 27. 11. do kraja prosinca po cijeni od 179 kuna (umjesto 256 kuna).

Biblija za mališane u tvrdom uvezu, pogodnom za malene ručice, jednostavnim tekstom i živopisnim ilustracijama pomaže djeci da steknu prvu sliku o Bogu koji voli svijet i ljude koje je stvorio.

Moja Biblija uspavanka na čak 94 stranice donosi prerečene i prepričane biblijske događaje i zgode na način da ih mogu usvojiti najmanja djeca. Biblija uspavanka potaknut će dječju maštu, probuditi zanimanje, ispričati važne biblijske priče i prenijeti vrednote. Tako djeca već odmalena ulaze u posvećeni krug biblijskoga svijeta u kojem im je boraviti čitava života. Roditeljima će ova bogato ilustrirana slikovnica biti odlično pomagalo u pričanju zgoda i priča za svoje najmilije.

Sveti Nikola i Priča o Božiću uz klasične dječje Biblije

Znate li možda kako je sveti Nikola počeo donositi darove? A znate li zašto ih stavlja baš u čizme? Otkrit će nam to baka Julijana u čarobno ilustriranim pričicama slikovnice Sveti Nikola bake Julijane. Autor tvrdo ukoričene slikovnice na 32 stranice, Stjepan Lice, poučit će malene čitatelje da nije dobro samo ono što je korisno, nego je samo ono korisno što je dobro.

Priča o Božiću slikovnica je koja priča o dolasku Sina Božjega kao čovjeka u ljudsku povijest, prateći događanja od anđelova navještenja Mariji i rođenja u Betlehemskoj štalici, preko pohoda pastira i triju mudraca, sve do bijega u Egipat. Već po sebi dramatična, pripovijest o Božiću ispričana je ovdje na narativan, dinamičan način, a napetost i tajnovitost koja obavija evanđeoske događaje ostaje sačuvana; nakana autorice Stephanie Jeffs jest ne ostaviti čitatelja, dijete, po strani kao pasivnog promatrača, već ga uključiti u evanđeoske događaje koji nisu tek priča poput mnogih, već stvarnost koja dotiče i njega samog. U toj aktualizaciji evanđeoskih događaja velika je zasluga ilustracija Johna Haysoma, koje će svojim prikazom i specifičnim, vrlo sugestivnim koloritom na tvrdo ukoričenim stranicama s lakoćom povesti dijete u Palestinu od prije 2000 godina.

Paket četiri knjige se može kupiti u knjižarama Kršćanske sadašnjosti ili naručiti ovdje ili e-mailom (ks-prodaja@ks.hr).


Tihana Pšenko Miloš – Kršćanska sadašnjost/Žena vrsna
Foto: Kršćanska sadašnjost

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!