Marijanske procesije – početak nove kampanje 40 dana za život

Jesenska kampanja 2023. i marijanske procesije; 40 dana za život; Hrvatska za život

Brojimo sitno do najveće svjetske kampanje inicijative “40 dana za život” s ukupno 681 gradom u svijetu uključenim u jesensku kampanju miroljubivog bdjenja. Od tog broja je 36 hrvatskih gradova s 38 mjesta bdjenja – molit će se diljem Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika!

Lokacije bdijenja jesenske kampanje 2023.

Ako niste sigurni održava li se bdijenje u Vašem ili nekom susjednom gradu, na stranicama Inicijative možete naći odgovore na ta pitanja. Popis svih hrvatskih gradova uključenih u bdijenje, s točnim vremenom i mjestom bdijenja te kontaktom voditelja kampanje za taj grad možete provjeriti ovdje: https://40danazazivot.com/lokacije/

Od 27. rujna do 5. studenog u kampanji inicijative “40 dana za život” bdjet će se za one najmanje među nama, za one koji nemaju svoj glas i ne mogu se sami braniti. Kampanja sljedeće godine obilježava svojih 10 godina djelovanja u našoj domovini.

Više od 130 života do sad je spašeno kroz rad udruge “Hrvatska za Život” i inicijative “40 dana za život”. Voditelji Inicijative pozivaju sve da budu početak kraja pobačaja u svom gradu, u našoj domovini.

Marijanske procesije

Već tradicionalno, jesenske kampanje će početi Marijanskim procesijama, u čast Bezgrešnom srcu Marijinu. Đakovo i Virovitica su ovaj vikend obilježili istima, a 26. rujna, dan uoči kampanje, održat će se svečana procesija u Zagrebu.

Prvi dan kampanje marijanske procesije će se održati u Splitu, Labinu, Koprivnici i Zadru. Tijekom kampanje za sad su najavljene procesije u Rijeci i Slavonskom Brodu.

Procesija u Zagrebu započinje 26. rujna okupljanjem na Kamenitim vratima u 18 sati. Polazak je u 18:30, a ulicama centra grada hodat će se prema Bazilici Presvetog Srca Isusova gdje će po dolasku za hodočasnike biti sveta misa.

Marijanska procesija za život Zagreb

Marijanska procesija u Splitu odražat će se 27. rujna. U 18 sati je okupljanje ispred novog rodilišta (Spinčićeva 1) i blagoslov mjesta bdijenja, a u 18:15 početak procesije Ulicom Matije Gupca prema crkvi na Pojišanu. Sveta misa u crkvi Gospe od Pojišana i blagoslov kampanje je u 19 sati.

Marijanska procesija za život Split
Udruga Hrvatska za život

Osim inicijative 40 dana za život, udruga Hrvatska za život provodi i druge programe i projekte. O nekima od njih smo i pisali na Portalu, a cjelokupan popis možete vidjeti ovdje:
Hrvatska za život

Podatke za financijsku potporu Udruge možete vidjeti ovdje:

Doniranje udruga Hrvatska za život


40 dana za život / Žena vrsna
Foto: 40 dana za život

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!