Nećeš ništa propustiti

propustiti

U svakodnevnoj navali misli s kojima se borimo, napadaju i one koje nam šapuću da bi bilo bolje da smo sada negdje drugdje. S njima mogu doći i one koje tvrde da je nekome sada bolje ili lakše nego tebi. Uz njih se nadovežu i misli uspoređivanja, obezvrjeđivanja i druge negativne misli. I naša svakodnevica, u koju nas je stavio dragi Gospodin, postane ozbiljno narušena našom nervozom i nezadovoljstvom. I tako mogu proteći dani i tjedni u osobnom neprihvaćanju…

Bog nije negdje daleko

Upravo ženama koje dosta vremena provode kod kuće, dolaze neprijateljske misli koje optužuju da bi im sada bilo puno bolje negdje drugdje. Bilo da su uz djecu radi (privremene) bolesti, na održavanju trudnoće, na porodiljnom ili pak ako su posvećene cjelodnevnoj brizi za dom i obitelj kao životnom pozivu, to kao da je manje vrijedno od bilo čega drugoga. Ali nije. Zato je bitno sebi posvijestiti da zaista ništa važno ne propuštamo. Ili recimo to konkretnije. Nema boljeg načina da se približimo Bogu nego ovim životom i ovom situacijom u kojoj sada jesmo.

Nećeš potratiti svoje sposobnosti

Ništa bitno nećemo propustiti, svoje talente nećemo potratiti ako smo dočekale ovu životnu situaciju odgovarajući na Božji poziv. I to je poziv na svetost. Kao što je nekome možda poziv sada negdje naviještati Božju riječ, ili pak slaviti na susretima, ili hodočastiti negdje, ili se posvećivati kroz posao izvan kuće, ili ići u misije… Ovo što živiš sada i jest tvoja misija. Tvoj poziv je TVOJ i na drukčiji način se ostvaruješ nego bilo tko drugi, jer si posebna i jedinstvena u Božjim očima. Pozvao te je svemogući i svevišnji Bog i upravo kroz to ćeš Ga najbolje proslaviti. I samo ti znaš kada si uistinu „svoja na svome“ i da čineći ovo sada zaista odgovaraš Božjem pozivu za tvoj život!

On jest ovdje i sada

I zato nećeš ništa propustiti: niti na koncertima ili kinopredstavama na koje sada možda ne možeš ići, niti na duhovnim susretima na koje si tako često išla, niti u duhovnim razgovorima, na kavama s prijateljicama, niti na poslu koji misliš da trebaš raditi, ili koji te čeka za koji mjesec ili godinu… Ništa bitno ne propuštaš. Odnosno, sve što ti se događa je važno za tvoj život.

S Bogom si ovdje i sada u svojoj situaciji. Možda ćeš biti ondje i tamo za neko vrijeme, ali to ne znaš i ne vidiš, i nije važno dok se ne dogodi. Zato ne propusti ono što ti se događa ovdje i sada, i Njega koji JEST. Nemoj misliti da ćeš išta propustiti jer On je s tobom i vodi tvoj život koji je vječan. I najpotrebnija si mu baš tu gdje si sada. „Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. Ne budite dakle zabrinuti za sutra.“ (Mt 6,33-34a)


Sanja Dugandžić – Žena vrsna
Foto: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email