Predstavljamo katoličke planere: Moj katolički pratitelj 2020.

pratitelj planer

Mnogo smo pisale o tome kako i zašto se organizirati. Donijele smo različite načine planiranja. No, baš svaki uključuje kalendar i/ili planer koji postaje Vaš cijelogodišnji pratitelj. Kako kaže narod: pametni pišu, budalasti pamte. Možda ste se do sada morali zadovoljiti običnim planerima ili onima u kojima su navedeni citati upitne moralne vrijednosti. Međutim, u posljednje vrijeme na tržištu su se pojavili katolički planeri: obogaćeni poticajnim citatima, blagdanima i rubrikama za osobni razvoj. Odlučile smo vam što detaljnije predstaviti one do kojih smo uspjele doći.

Moj katolički pratitelj – zaista katolički planer

Početkom ovog tjedna u ruke sam dobila planer koji svakako zaslužuje naziv katolički. Planer je za vas pripremila Ivančica Košić Čačić iz obrta ProAngel. Znakovit je i naslov planera jer je izvrstan kao moto planiranja vremena: „Ljubi i čini što hoćeš!“ Čim uzmete u ruke planer, ovaj citat svetog Augustina podsjeća koliko je važno sve činiti iz ljubavi. Prije svega iz ljubavi prema Bogu iz koje prirodno proizlazi ljubav prema bližnjemu. Kad uzmete u obzir uvjet ljubavi uistinu sve ide u pravome smjeru. Nije li divno svaki put kad uzmete planer da biste se prisjetili zakazanih dogovora ili očekivanih obveza prisjetiti se kako smo pozvani sve činiti iz ljubavi prema Bogu?! Svako djelo tako postaje molitva!

Molitvenih poticaja u ovom planeru ne nedostaje. Svaki mjesec počinje poticajnim ulomkom iz papinog razmatranja i citatom nekog od svetaca Katoličke Crkve, a završava molitvom Blaženoj Djevici Mariji koja je odabrana prema jednom od Gospinih blagdana dotičnog mjeseca. Tjedan je, također, umotan u molitvu. Na početku svakog tjedna čitat ćete citat jednog od svetaca koje se taj tjedan slavi, a na kraju tjedna Vas čeka izvadak iz nedjeljnog Evanđelja.

Što Vam sve nudi ovaj katolički pratitelj?

Na početku planera, kao prava domaćica, dočekuje vas njegova urednica i opisuje nastanak, svrhu i strukturu planera.

Planer „Ljubi i čini što hoćeš“ godinu prati na mjesečnoj i tjednoj razini. Nakon poticajnog ulomka papinog razmatranja s jedne Opće audijencije, očekuje vas pregled mjeseca. Na sljedećoj stranici imate priliku popisati važne događaje toga mjeseca, rođendane bliskih osoba te planove i obveze koje vas taj mjesec očekuju.

Moj katolički pratiteljCitat sveca ohrabruje vas da krenete u konkretnije tjedno planiranje. Tjedan se prostire na dvije stranice. Obilježeni su sveci i blagdani koje slavimo pojedini dan. Pažljivo pratite izmjene fonta jer vam označavaju liturgijski stupanj blagdana. Tako posebno vodite računa o zapovjednim blagdanima označenim velikim tiskanim slovima koji vas, kao i nedjelja, obvezuju na sudjelovanje u svetoj misi.

Na kraju tjednog planera na raspolaganju su vam dvije stranice za bilješke po želji i potrebi. I eto nas na kraju mjeseca spremnih da ga s Majkom Božjom zaključimo i hrabro krenemo u sljedeći.

Prekrasan ženstveni dizajn planera će Vas osvojiti!

Ako ste ljubiteljica cvijeća dizajn Mog katoličkog pratitelja 2020. će vas zasigurno osvojiti. Snježno bijela naslovnica ukrašena ružama dat će vam osjećaj posebnosti svaki put kad ga uzmete u ruke. Ruže su glavna tema cijelog planera, a raspoređene su tako da odražavaju pravu ravnotežu između skromnosti na koju smo pozvani i kraljevskog dostojanstva djeteta Božjeg. Ne znam je li autorica imala na umu Blaženu Djevicu Mariju kada je birala dizajn, no meni svaka stranica zbog prekrasnih ruža podiže pogled prema nebeskoj Majci.

A što kažu kreatori planera Moj katolički pratitelj 2020.?

Na kraju ove recenzije riječ dajem urednici planera koja ga je zasigurno s puno ljubavi i brižnosti pripremala – vidljivo je to iz gotovo svakog detalja.

Kako je krenula u izradu planera i zašto je baš ovako strukturiran?

„Vođeni prije svega poticajem naših klijenata koji su se stalno vraćali na našu adresu i tražili nove proizvode, odlučili smo krenuti u smjer izdavaštva!“ rekla je Ivančica Košić Čačić. „Uz želju da unesemo boju, radost i vedrinu u svakodnevan život odlučili smo krenuti s katoličkim planerom. Prilikom osmišljavanja pred sobom smo imali sliku zaposlene djevojke i žene, ali i majke koja je svoj radni vijek odlučile posvetiti isključivo odgoju djece. Zato smo se usudili ukrasiti ga bojama i cvijećem.“

„Planer je namijenjen osobama kojima katoličke vrijednosti nisu strane, ali u svojem užurbanom tempu, kombinaciji profesionalnih i privatnih obaveza nemaju puno vremena za sebe i promišljanje. Stoga smo im u planer nastojali ubaciti što više poticajnih citata i molitvi kako bi prilikom planiranja obaveza na sekundu skrenule pogled, pročitale koju rečenicu i njome se ohrabrile za predstojeći dan ili tjedan! Upravo smo radi toga po završetku pripreme shvatili da naziv katolički planer ne odgovara u potpunosti krajnjem rezultatu te smo ga nazvali ‘Moj katolički pratitelj’!“ nastavlja Ivančica.

„Prilikom testiranja proizvoda, nastojali smo ga dati na uvid i praktičnim katolicima, ali i onima koji to nisu. Povratne reakcije bile su apsolutno oduševljenje s obje strane – što nam je bila konačna potvrda ono u što osobno duboko vjerujemo, a to je da su vrijednosti Katoličke Crkve zapravo općeljudske vrijednosti!“ završava gđa Košić Čačić.

ProAngel nudi i više

„Iz grada Varaždina, poznatog kao ‘grad anđela’, već 4 godine gradimo zajednicu/brend pod nazivom ProAngel. Priču smo započeli izradom personaliziranih krunica te krunica desetica koje smo nazvali ‘krunice zahvalnice’ kao krasan poklon gostima prilikom proslave nekog sakramenta!“ s ponosom kaže naša sugovornica.

„Naše proizvode možete prije svega potražiti na facebook stranici: ProAngel –https://www.facebook.com/proangelhr/ ili nam se javiti putema maila: info@proangel.hr, a za koji dan u potpunoj funkciji će biti i Web stranica: www.proangel.hr.“ poručuju supružnici koji stoje iza ovog vrijednog projekta.


Katarina Matijaca – Žena vrsna
Foto: ProAngel

Print Friendly, PDF & Email
Katarina Matijaca

Glavna urednica i osnivačica portala Žena vrsna udana je za najboljeg supruga na svijetu s kojim odgaja (za sada) osmero djece. Neumorno tragajući za Istinom, Dobrotom i Ljepotom, prati Božje tragove u svakodnevici. Kada nije zauzeta brigom oko djece i kuće, vjerojatno ćete je pronaći kako čita, piše ili kukiča uz šalicu čaja.