Prvi Mladifest u Hrvatskoj: “Prijavi se i ti!”

Prije 30 godina održao se prvi Mladifest u Međugorju. Veličanstven je to događaj koji u kolovozu okuplja 50 000 mladih i 500 svećenika pod Gospinim okriljem kako bi zajedno slavili našega Gospodina.

Kako je započeo prvi Mladifest?

Zamisao o molitvenom susretu mladih rodila se u srcu jednog mladog hodočasnika iz Engleske krajem Marijanske godine (1988.), koju je on podijelio s fra Slavkom Barbarićem. Fra Slavko je podupro ovu zamisao i preuzeo organizirati i voditi Mladifest sve do svoje smrti 24. studenoga 2000. godine. Nakon njega drugi su nastavili provoditi ovu lijepu inicijativu.

Susret hodočasnicima nudi duhovni odmor uz molitvu, različita svjedočanstva, procesije, molitve krunice, svete mise, pjesme, klanjanje, koncerte, plesove i nastupe međunarodnog orkestra. Više o tome možete pročitati u svjedočanstvu naše čitateljice.

Prvi Mladifest u Hrvatskoj

Ove godine 21.6.-23.6. u župi Sv. Franje Ksaverskog, u Viduševcu kod Gline, održat će se Prvi Mladifest u Hrvatskoj. Naime, sve se to događa u organizaciji Marijine legije Sisačke biskupije u suradnji s pastoralom mladih Sisačke biskupije i uz potporu sisačkog biskupa Vlade Košića.

Tko će sudjelovati?

Trodnevni molitveni susret mladih bit će prožet katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom, plesom i glazbeno-scenskim prikazom “Pasija”.
Uz sisačkog biskupa Vladu Košića na Mladifestu će sudjelovati i međugorski župnik fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić, Božja pobjeda te Alan Hržica!
Ovo je ujedno i priprema za 30. Međunarodni susret mladih u Međugorju.
Sudjelovanje na Mladifestu u Hrvatskoj je besplatno, a cijena sudjelovanja za one kojima je potreban smještaj je 100.00 kn. U cijenu su uključena dva noćenja, doručak i ručak u subotu, te doručak u nedjelju.

Prijavi se i ti!

Prijavu na Prvi Mladifest u Hrvatskoj možete izvršiti preko ove poveznice. Više informacija potražite na Facebook stranici Mladifest – Hrvatska ili na službenim stranicama Mladifesta – Hrvatska.

Prvi Mladifest


Marija Grgić – Žena Vrsna
Foto: Ivana Markić – Župa Duha Svetoga Jarun

Print Friendly, PDF & Email
Marija Grgić

Gospodin joj je providio muža i njihovom braku poklonio petero djece. Uz brigu o svojoj obitelji, piše za portal Žena vrsna što je uvijek ispunjava milošću. Jednom ranije u životu postala je magistra matematike i fizike. Osluškujući Božju prisutnost u svakodnevici, voli pisanjem hvatati sjećanja na Ljepotu.