Tvornica talenata: prijavite se i povežite s drugima

tvornica talenata

Jannette, osim što si jedna od prvih suradnica na našem portalu, reci nam još nešto o sebi, tj. predstavi svoju obitelj.

Filip i ja roditelji smo dvoje djece, jednogodišnjeg Emanuela i djevojčice Klare koja ima tri godine. Do udaje živjela sam u Samoboru. Otkad smo Filip i ja 2013. godine sklopili brak živimo u jednom malom mjestu pored Samobora, Konščici, odakle je moj suprug.

Živimo u kući njegovih roditelja koji imaju sedmero djece (računajući i moga supruga) tako da nas je trenutno 12 pod istim krovom. Ali još uvijek nije gužva!

Čime se bavite?

Filip je magistar elektrotehnike i već nekoliko godina radi kao programer u Končar Institutu za elektrotehniku.

Ja sam završila preddiplomski studij ekonomije te imam višegodišnje radno iskustvo u turizmu, u Hrvatskoj turističkoj zajednici te u jednoj privatnoj firmi koja se bavi najmom kuća za odmor u Istri.

Kako je majčinstvo utjecalo na tebe?

Najljepši posao na svijetu! Od završetka fakulteta pa sve do mjesec dana prije prvog poroda, bila sam u radnom odnosu. Kada sam prvi put u ruke primila svoju djevojčicu znala sam da će godina dana koliko traje roditeljski dopust proletjeti i da ću se teško odvojiti od tog malog bića. Nakon kraćeg promišljanja i razgovora, suprug i ja zajednički smo donijeli odluku da je za naše dijete najbolje da ostanem doma jer nikakvi financijski prihodi koje bih donijela u naš dom ne bi mogli zamijeniti majku kod kuće. Tako sam ostala doma sa svojom djevojčicom, a evo sada imam i jednog dječaka koji već ima godinu dana.

Kako je nastao Slatki svijet i odakle ideja za web-stranicu?

Dok sam bila na prvom porodiljnom dopustu više sam se posvetila kuhinji i slasticama te sam odlučila napokon pokušati pripremiti nešto od svih tih recepata koje sam godinama skupljala!

Oduvijek sam se motala po kuhinji i gledala mamu kako kuha. Ona nije baš često pripremala kolače jer je više slani tip kao i ja, ali slastice su me ipak oduvijek intrigirale. Uvijek sam voljela gledati kulinarske emisije, listati časopise s receptima i, naravno, skupljati razne recepte koje sam izrezivala iz novina ili pronalazila na internetu.

Što se tiče web-stranice, nekako je sve to spontano krenulo. Najprije sam počela arhivirati recepte na računalu jer mi je tako bilo jednostavnije nego raditi sveske kako su radile naše mame i bake. Nakon nekog vremena odlučila sam to sve javno podijeliti s nadom da će nekome biti korisno i zanimljivo to što radim.

Vaš novi projekt je Tvornica talenata. O čemu se točno radi?

Uz održavanje svoje slatke stranice, rado uskačem i pomažem suprugu u vođenju web portala Tvornica talenta koju je nedavno pokrenuo s naša dva obiteljska prijatelja.

Ideja stranice je pružiti mogućnost da ljudi predstave sebe i svoje talente, a u cilju otkrivanja i promocije njihovih vještina, sposobnosti i proizvoda.

Tvornica talenata želi pomoći ljudima u otkrivanju i razvoju njihovih talenata te pružiti mogućnost da se uspostave kontakti među onima koji se bave sličnim ili kompatibilnim djelatnostima, a u cilju ostvarivanja mogućih zajedničkih projekata.

Talenti nisu samo sviranje, pjevanje, plesanje, sport i crtanje koje često povezujemo s talentima. Talent može biti ručni rad, pečenje kolača, rezbarenje u drvu, izrada nakita, uređivanje kuće i vrta, ali i sposobnost organiziranja nekog posla, dobre komunikacijske sposobnosti, dobar javni nastup, sposobnost poučavanja drugih… Sve su to talenti koji se možda u nekome skrivaju, a koji bi pojedincu mogli omogućiti razvoj postojećih ili novih vještina te im na taj način pomoći u karijeri.

I, za kraj, pozivam sve koji se bave nekim hobijem, bilo to crtanje, ukrašavanje torti i kolača, izrada nakita ili neki sport, neka se registriraju i kreiraju svoj profil na portalu Tvornica talenata! Podijelite sa svima svoje talente i budite poticaj drugima da oni predstave svoj rad i ono u čemu su dobri, sigurno će im u budućnosti biti od koristi!

Maja Tenšek / Žena vrsna