Uskrsne čestitke – inspirirajte se i izradite sami svoje

uskrsne čestitke

Iako ih ove godine uskrsne čestitke nećemo slati svojim najmilijima, ne mora značiti da ne trebamo izraditi. Baš naprotiv, ovo može biti zabavan obiteljski projekt, a ideje vam mogu poslužiti i svake sljedeće godine. Ideje smo pronašle na Pinterestu pa su zato natpisi na engleskom jeziku, nažalost. Ipak, nadamo se da ćemo kroz godine i mi na Pinterest staviti vlastite uratke s hrvatskim natpisom „Sretan Uskrs!”, „Uskrsnuo je!”, „Aleluja!” itd.

Evo nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti kao bazne ideje za vlastite kreacije, a ako tražite ideje za uređenje doma, zavirite ovdje.

Uskrsne čestitke koje mogu izraditi naši najmlađi

dječje čestike, križ, vodene boje

Na sredini papira samoljepljivom trakom (koja se lako skida) načinite križ, a djeca neka prebojaju cijeli papir. Kada se boje osuše, maknite traku i prva uskrsna čestitka je gotova. Možete koristiti bilo koju tehniku.

dječje čestike, križ, kolaž papir

Ovo su također jednostavni prikazi križa i Golgote izrađeni od kolaž papira…

dječje čestike, križ, vodene boje

…dok su za ove prikaze križa korištene tempere i/ili vodene boje.

Malo kompliciranije uskrsne čestitke s motivom križa

uskrsne čestike, križ, karton

Na debljem kartonu izrežite križ. Karton možete ukrasiti, obojiti, može biti s reljefom ili bez. Rubove križa također možete istaknuti. Karton za čestitku neka bude veći od prethodnog kartona kojemu ste izrezali križ i neka bude u drugoj boji kako bi križ došao više do izražaja.. Nalijepite karton s križem na čestitku i gotovi ste. Poigrajte se uzorcima i bojama.

uskrsne čestike, križ, karton, cvijeće

Uskrsnuće i proljeće baš lijepo idu jedno uz drugo jer se rađa novi život i zato je križ okrunjen cvijećem baš prigodan. Ideju sa srednje slike možete izraditi tako da od kartona načinite dva-tri križa te ih zajedno zalijepite. Kad se križ osuši, nalijepite ga na karton čestitke te sve skupa možete završno ukrasiti decoupage tehnikom.

uskrsne čestike, križ, karton

Evo još nekih lijepih kartonskih izvedbi.

uskrsne čestike, križ, karton, note

Jedne od ljepših ideja su za mene ove s notnim zapisima. Ispišite note s uskrsnim napjevima (možete ih skinuti na stranicama Varaždinske biskupije, samo u tražilicu upišite željeni pojam) te načinite svoje unikatne uskrsne čestitke.

uskrsne čestike, križ, jaje

Jaje je također simbol novog života, kao što je i Isusov križ i uskrsnuće. Tako možete spojiti oba simbola u jednoj čestitci.

Simbol jaja ili pisanica

uskrsne čestike, jaje, pisanice

Čestitka može biti u standardnom pravokutnik-dizajnu ili u obliku jajeta. Poigrajte se bojama i možete ubaciti neku kršćansku poruku ili biblijski citat vezan za uskrsnuće.

uskrsne čestike, jaje, pisaniceuskrsne čestike, jaje, pisanice

Naišle smo i na ove zanimljive ideje s motivima jaja. Slično smo već viđali u božićnim čestitkama, samo su u pitanju bile božićne kuglice.

Nadamo se da u glavi već imate viziju onoga što ćete raditi i želimo vam puno zabave! Veselimo se vašim radovima!


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest; Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.