Usudi se

usudi se

Kćeri Moja, sunce Moje…Usudi se svima reći da si Moja kći, usudi se reći to svijetu… Budi hrabra, ponosna, nisi sama. Ja stojim uza te.

Ja, Kralj nad svim Kraljevima. Ja, koji sam stvorio Nebu i Zemlju. I tebe sam stvorio, sunce Moje, htio sam da dišeš, ljubiš. Pogledaj u nebo, stvorio sam ga za tebe da te veseli pogled u putujuće oblake, veselo plavo nebo, koje, i kada je u olujama, predivno je.

Veseli se, kćeri, životu utkanome u tvoje meso i krv. Čuj otkucaj svoga srca… Tvoje srce kuca u Meni, Bogu tvome. Upisana si mi u dlan. Milo Moje oko, srce si Moga Srca. Nemoj toliko brinuti o svemu. Sve što ti stoji na putu, sve što te brine, predaj Mi. Ne možeš sama, milo Moje. Ne možeš bez Mene. Buka svijeta će te preplašiti, zamori kojekakvih dobrih savjeta će te išibati, sve će te boljeti. Boli kada ljudi ne razumiju, kada te ništa ne pitaju. Dođi, Meni reci sve. Znam koliko patiš, koliko si sama. Tu sam da ti kažem da sam s tobom, dragocjena si. Ti, kćeri mila, nikada nisi sama. U tišini, dok dobivaš bolne terapije i suze klize od boli, Ja te grlim. Moj zagrljaj tvoju nježnu dušu vodi u Nebo.

Dok svakodnevno vodiš dijete na terapije i brineš se o ostaloj djeci, Ja sam silno ponosan na tebe. To je Moja kći, sunce Moje hrabro.

Dok se boriš s podsmjesima svjetine, jer si drugačija, „konzervativnija” u očima svijeta, Ja ti kažem – bravo. Usudi se biti svoja, nemoj zaboraviti da si Moje dijete, željeno i stvarano u toplinama Moga Presvetoga Srca.

Moje Presveto Srce žudi za tobom, tvojom čednošću i ljubavlju. Meni tako malo treba, a dajem mnogo. Usudi se uzviknuti Moje Presveto Ime na ulicama i trgovima, pričaj ostalima o Meni, dovedi ih k Meni. Žedan sam ljubavi. Žedan sam topline. Ja, Bog, molim za Ljubav. Tu sam, priđi  mi. Osluhni, govorim ti.


Ljiljana Ćosić – Žena vrsna
Foto: TeiTo

Print Friendly, PDF & Email
Ljiljana Ćosić

Supruga izvrsnog Zlatka i majka petero djece. Po struci ekonomistica, ali u stvarnosti pjesnikinja koja hodi s Marijom k Isusu. Voli pisati jer joj tada šapće duša i bliže je Bogu.