Suvremena tehnologija u službi duhovnosti: aplikacija za e-duhovne vježbe

e-duhovne

„Duhovne vježbe su dani u kojima se provjerava život i obnavlja predanje Gospodinu.“ – ovim riječima započinje promotivni video nove aplikacije za e-duhovne vježbe. Svakako, tko god je nekada imao priliku sudjelovati na duhovnim vježbama, zna koliko je to milosno razdoblje. Prebivati s Bogom i zajedno s njim prebirati svoje srce – grijehe, čežnje, odluke koje su pred nama.. sve je to naša potreba, ne luksuz. Međutim, vrijeme koje je potrebno odvojiti za to u današnjem užurbanom ritmu postalo je zaista teško pronaći. Dodatni izazov je što se mnogi od nas ne mogu odmaknuti od svoje svakodnevice jer su o njima ovisni životi onih koji su Bogu najmiliji – djece.

Pobožnost se očituje na različite načine

Sveti Franjo Saleški jednom je prilikom rekao: „Pobožnost se mora očitovati na različit način: drukčije kod čovjeka na visokom položaju a drukčije kod nadničara, drukčije kod kneza, drukčije kod podanika, drukčije kod djevojke, a opet drukčije kod žene ili udovice. Bilo bi neprikladno da jedan biskup živi kao pustinjak, da plemići žive kao kapucini koji se moraju odricati vremenitih dobara, ili ako bi jedan trgovac čitav dan htio provoditi u crkvi.“ – pobožnost jedne žene i majke teško može uključivati odlazak u drugi grad na nekoliko dana kako bi se povuklo u tišinu samostana na duhovne vježbe. Vrijeme koje ona ima na raspolaganju i njezine velike odgovornosti to joj jednostavno ne dopuštaju, njezine su prilike za posvećenje i prebivanje s Gospodinom jednostavno drugačije.

Vrijeme nije problem uz e-duhovne vježbe

Bez obzira na to je li razlog tome što niste u mogućnosti otići na duhovne vježbe majčinstvo ili neki drugi valjani razlog, od sada postoji rješenje za to. Skupina dobrih ljudi koja stoji iza e-duhovnih vježbi odlučila je iskoristiti tehnologiju koja nam često služi kao kradljivac vremena da nam, ovoga puta, ukrade vrijeme za nešto korisno – za e-duhovne vježbe. U aplikaciji se mogu pronaći različite vježbe na koje se može prijaviti. Za vrijeme trajanja vježbi, putem aplikacije svakodnevno se primaju tekstovi za razmatranje i molitvu. Sami odabirete vrijeme za razmatranje, a aplikacija vas svakodnevno podsjeti na razmatranje tako što vam pošalje obavijest da je tekst za razmatranje i molitvu spreman.

Uz e-duhovne vježbe, ova aplikacija krije i druga blaga za duh i dušu. Pogledajte promotivni video, besplatno je skinite na svoj mobilni uređaj i iskoristite priliku za provjeru života i predanje Gospodinu.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: JeshootsUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!