Devetnice koje možete moliti u studenom

Devetnice koje možete moliti u studenom

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica odabrale smo ih nekoliko koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u studenom.

U studenom na poseban način molimo za trpeću Crkvu

Devetnica dušama u čistilištu
Dušni dan slavimo 2. studenog, devetnica počinje 24. listopada.

Uvijek smo pozvani moliti za svoju braću i sestre u čistilištu, ali tijekom studenog to činimo na osobit način. Devetnica dušama u čistilištu jedan je od načina kako možete moliti za njih. Ne brinite ako ste je započeli prekasno – možete je moliti bilo kada.

U studenom se molitvom devetnice možete uteći i zagovoru ovih svetaca

Devetnica sv. Martinu

Spomendan slavimo 11. studenog, devetnica počinje 2. studenog.

Iako ga Hrvati obično povezuju s berbom grožđa i vinom, za sv. Martina, biskupa Toursa, hagiografi pišu da je bio najomiljeniji europski svetac, zaštitnik nevoljnika, a strah i trepet nasilnika. Utecite se njegovu zagovoru ako se nalazite u nekoj nevolji – vi ili netko vama blizak.

Devetnica sv. Nikoli Taveliću

Spomendan slavimo 14. studenog, devetnica počinje 5. studenog.

Prvi hrvatski svetac i zaštitnik hrvatskoga naroda. Utecite se za zagovor ovom franjevcu, misionaru i mučeniku, osobito na nakanu hrvatskog naroda.

Devetnica svim karmelskim svecima

Spomendan slavimo 15. studenog, devetnica počinje 6. studenog.

Sv. Terezija Avilska, sv. Mala Terezija, sv. Ivan od Križa, sv. Maravillas od Isusa… sigurno znate (i volite) barem jednog karmelskog sveca. Imate priliku obratiti im se svima odjednom za zagovor. Ne propustite ovu priliku – samo odaberite nakanu i počnite moliti.

Devetnica sv. Andriji apostolu

Spomendan slavimo 30. studenog, devetnica počinje 21. studenog.

Ovaj apostol i mučenik zaštitnik je ribara, trgovaca ribom, rudara, užara i mesara. Bio je prvi pozvani apostol. Utecite mu se molitvom ako vam je potrebna snaga za nešto na što vas Bog poziva ili ako imate neku nakanu povezanu sa svime čega je sv. Andrija zaštitnik.

I u studenom se utecite Gospi

Devetnica Gospi od zdravlja
Spomendan slavimo 21. studenog, devetnica počinje 12. studenog.

Često kažemo da je najvažnije biti zdrav. U studenom slavimo spomendan Gospe od zdravlja – utecite se njoj za zagovor ako ste bolesni ili se netko vama blizak bori s nekom bolešću. Položite to u Gospine ruke, učite od nje prihvaćati sve što vam Bog daje ili dopušta da se dogodi u vašem životu.


Lea Čorić – Žena vrsna
Foto: Eberhard GrossgasteigerUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.