Drukčiji roman o Isusu: Nova hit knjiga Jeana Merciera

Drukčiji roman o Isusu: Nova hit knjiga Jeana Merciera

U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 8. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Drukčiji roman o Isusu, Jeana Merciera. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Drukčiji roman o Isusu bit će snažan duhovni poticaj onima koji evanđelje nikada nisu uzeli u ruke

Nakon što je prije nekoliko godina mnogobojnu publiku nasmijao i potaknuo na razmišljanje humoristični roman Kad župniku prekipi Jeana Merciera, nakladnička kuća Verbum sada je objavila novu knjigu tog poznatog francuskog autora – književnu i duhovnu poslasticu naslovljenu Drukčiji roman o Isusu.

Njegov prvi roman postao je svjetski bestseler zahvaljujući izvrsnom spoju duhovitosti i duhovnosti, a Mercier sličnu umješnost pokazuje i sada premda na suptilniji način, nudeći tako čitateljima priču o Isusu i prvim kršćanima kakvu do sada sigurno nisu pročitali. Pripovijedajući Isusov život na originalan, dubok i zanimljiv način, ovaj Drukčiji roman o Isusu bit će snažan duhovni poticaj onima koji evanđelje nikada nisu uzeli u ruku, a pravo osvježenje onima koji ga dobro poznaju.

Promotrite Isusa iz sasvim nove perspektive

Svojim pripovjednim stilom i psihološkim finesama autor omogućava da doživimo dramatičnu dimenziju Kristova života, ali i egzistencijalnu napetost koju On pobuđuje u onima koji ga susreću. Roman tako, među ostalim, pripovijeda o čemu je razmišljao Josip gledajući sina koji je odlučio da se neće ženiti, kao i o tome što je Mariji prolazilo kroz glavu kada je s napunjenih trideset godina Isus napustio dom. Mercier pokušava prodrijeti u nutrinu i mnogih drugih likova čiji se život „zakomplicirao“ u susretu s Isusom, pa tematizira kako je Petrova žena prihvatila odluku svojega mladog supruga da je napusti i pođe za tim neobičnim prorokom, koje su tame nastanjivale iskrivljenu i ratobornu Judinu psihu te zašto je Toma zahtijevao da stavi prst u Kristove rane i s kojim se duhovima on borio.

Stoga će Drukčiji roman o Isusu omogućiti čitateljima da promotre Isusa iz sasvim nove perspektive, da se poistovjete s likovima, dijeleći njihove nade i sumnje, sve dok iznutra i sami ne dožive preokret koji je Isus izazivao kod suvremenika, a koji i danas izaziva u srcima ljudi.

Ova knjiga u prijevodu Lidije Paris dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.


Verbum/Žena vrsna
Foto: Verbum

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!