Obiteljski hod kroz došašće prilagodljiv za svaku obitelj

kroz došašće

Postoje razni načini hoda kroz došašće. Prošlih godina smo vam nudili razne oblike Jišajevog stabla i adventskih kalendara. Ove godine sam vam uz pomoć svoje kćerke osmislila nešto jednostavniji hod kroz došašće koji je potpuno prilagodljiv vašoj obitelji i konkretnoj situaciji.

Prečesto razlamamo Crkvu na djecu, mlade i odrasle. Slično radimo i u svojim obiteljima. Posebno dajemo ručak malenima, a onda jedu odrasli. Preslikano na molitvu i vjerski život: roditelji žive svoju duhovnost, a za djecu smišljaju neke posebne aktivnosti. I to za malenu djecu, dok ona velika vrlo često ostaju bez pomoći u življenju svog odnosa s Bogom. No Gospodin želi doći upravo tamo gdje je zajedništvo!

Hod kroz došašće prilagođen svim članovima obitelji

Želja mi je bila osmisliti projekt za došašće u kojem će zaista moći sudjelovati cijela obitelj. I to svaka obitelj neovisno o njezinoj strukturi. Aktivnosti su prilagođene dobi, no svi ćemo, od najmanjih do nas odraslih, zajedno hoditi istim putem i razmatrati kroz molitvu, rad i iskustvo iste tajne našeg spasenja.

Za svaki tjedan imate osnovnu priču i/ili biblijski tekst na kojem se temelje prijedlozi tjednih aktivnosti. Aktivnosti su raspoređene tako da bude jasno za koju dob su prikladne.

Vi ste, također, stvaraoci ovog projekta! Svaka je obitelj različita i posebna po strukturi, karakteru i ritmu. Odaberite za svaki tjedan ono što Vašoj obitelji odgovara i uklopite u svoj obiteljski raspored. Preuzmite vodič sa svim materijalima i krenite u Vašu obiteljsku adventsku pustolovinu.

Kako bi malenima bilo lakše pratiti kako prolaze dani došašća, pripremili smo za vas i adventski kalendar koji možete preuzeti i ispisati na veličinu koja vam odgovara. Unutar njega smo odabrali osnovne spomendane, blagdane i svetkovine koje su djeci najbliže. Za svaku imate malu sličicu za bojanje. U kućice ostalih dana možete po želji bilježiti dobra djela ili neki znakić ili ih jednostavno obojati u ljubičasto.

Molim Gospodina da ovaj put bude blagoslovljen svakoj obitelji koja ga bude prolazila da spremni i radosni dočekamo Njegovo rođenje! Maranatha! Dođi, Gospodine Isuse!


Katarina Matijaca – Žena vrsna
Foto: Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Katarina Matijaca

Glavna urednica i osnivačica portala Žena vrsna udana je za najboljeg supruga na svijetu s kojim odgaja (za sada) osmero djece. Neumorno tragajući za Istinom, Dobrotom i Ljepotom, prati Božje tragove u svakodnevici. Kada nije zauzeta brigom oko djece i kuće, vjerojatno ćete je pronaći kako čita, piše ili kukiča uz šalicu čaja.