Potpuni oprost prigodom 800. obljetnice Božića u Grecciu

Potpuni oprost prigodom 800. obljetnice Božića u Grecciu/Betlehem/Novosti

Sv. Franjo Asiški tri je godine prije svog odlaska u Gospodinovo naručje napravio prve žive jaslice u Grecciu, malom mjestu 90 km udaljenom od Rima. Na mjestu uprizorenja jaslica održana je i sveta Misa jer Franjina je namjera bila podsjetiti nas kako se na svakoj Misi događa Božić. Isus je jednom došao na svijet u ljudskom tijelu, a sada do kraja vremena dolazi na ovaj svijet pod prilikama kruha i vina.

Potpuni oprost u svim franjevačkim crkvama

Prve jaslice uprizorene su 1223 g., a ove godine navršava se osamstota godina od tog događaja. U želji da se obilježi ova obljetnica Konferencija franjevačke obitelji uputila je molbu sv. Ocu da se u svim crkvama koje su povjerene franjevačkoj pastoralnoj brizi od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024., svim vjernicima omogući dobivanje potpunog oprosta pod uobičajenim uvjetima. Apostolska pokorničarna prihvatila je molbu kojoj je cilj „promicanje duhovne obnove vjernika i rasta milosti“ kako se navodi u istoj.

Oni koji su bolesni ili ne mogu fizički sudjelovati mogu jednako primiti plod oprosta prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost, također stoji u dopisu koji potpisuju Generalni ministri i Predsjednik Konferencije franjevačke obitelji.


Konferencija franjevačke obitelji – Žena vrsna
Foto: Vytautas Markūnas SDBCathopic

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!