Biblijske poruke roditeljima bolesne djece

vaše dijete

Nije lako biti roditelj smrtno bolesnom djetetu. Radost očekivanja novog dana pretvara se u strah da je to onaj zadnji koji će vaše dijete proživjeti. Ne treba ni reći koliko volite to dijete kojim vas je Bog blagoslovio. U isto se vrijeme borite pronaći snagu za svaki osmijeh kada biste najradije sjeli i plakali. Djeca su dio vas i vi ste dio njih. Njihova bol i strahovi, vaša su bol i strahovi. Njihove nade i molitve, vaše su nade i molitve. Ponekad se osjećamo kao da Bog nije pošten prema predivnom djetetu koje vam je On dao. Zaslužuju više vremena za život.

Prepustite se Božjoj Riječi i zaustavite se na trenutak nad njom:

Moramo ostati odani i vjerovati Božjem planu

„Jahve je dobar onima koji se u njeg’ uzdaju, on je okrilje u dan nevolje, poznaje one koji se njemu utječu.“ (Nah 1,7)

Ni jedan se roditelj ne moli da mu Bog podari dijete koje je bolesno. Svaki roditelj u iščekivanju djeteta moli istu molitvu: „Daj da ovo dijete bude zdravo.“ Međutim, kada ova molitva nije uslišana, tada moramo vjerovati Njegovom planu za to dijete cijelo vrijeme njegova života na ovome svijetu.

Bogu je znana vaša bol i nesreća

„Blizu je Jahve onima koji su skršena srca, a klonule duše spašava.“ (Ps 34,19)

On zna koliko vam je teško ostati optimističan u moru tuge. On zna koliku snagu morate skupiti da biste odagnali depresiju i očaj. On je tu i čuje vaše molitve.

Bog vas nikada neće ostaviti neutješene

„Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama.“ (Iv 14,18)

Bog voli vas i vaše dijete. Poslat će vama i djetetu utjehu tijekom ovog teškog životnog razdoblja. Bog vas neće nikada napustiti, niti vas zaboraviti.

Bog liječi slomljena srca

„On liječi koji su srca skršena i povija rane njihove.“ (Ps 147,3)

Kada vaše dijete završava svoje ovozemaljsko putovanje, osjetit ćete golemu tugu i očaj. Praznina koja s odlaskom djeteta ostaje na srcu bit će nepodnošljiva. Znajte, Bog će vas zaštititi svojim zagrljajem i obnoviti rasute snove, slomljena srca i razderane duše. Izliječit će vas. Ponovno ćete pronaći mir, radost i ljubav u svome životu.

Ovo će životno razdoblje postati svjedočanstvo drugim ljudima

„On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.“ (2 Kor 1,4)

Iskustvo koje ste proživjeli kroz djetetov život i smrt sada postaje svjedočanstvo koje će pomoći drugim roditeljima. Svaki je život inspiracija u tuđim nevoljama. U pravo vrijeme bit ćete produžetak Božjeg utješnog zagrljaja nekim drugim roditeljima. Njihov će život tada dobiti značenje i bit će na Božju slavu.


Sonya Dunn – The Praying Woman
Prevela i prilagodila: LR
Foto: Jordan Cannella

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!