Kako domišljato iskoristiti stare boce

boce

Svaki bi se čovjek povremeno trebao odmoriti uz ono što ga zaista opušta i raditi ono što voli. Ja volim biti kreativna! Volim iz nečeg starog (pokušati) napraviti nešto novo i ljepše. Volim pregledavati Pinterest i tamo najčešće nađem inspiraciju. Ovaj put s vama dijelim ideje za ukrašavanje starih boca. Sama sam se okušala u decoupage tehnici i motanju konopa oko boce. Tako sam pretvarala stare boce u lijepe rustikalne vaze ili sam u njima poklanjala domaći liker. Tko im se ne bi razveselio?

Evo još ideja koje možete iskoristiti za uređenje starih boca.

Decoupage tehnika na bocama

boce, decoupage

Decoupage tehnika je vrlo jednostavna i vjerujem da ju je većina vas barem jednom isprobala. Bijela boja podloge i ubrus/rižin papir s vama dragim motivom (moj je najčešće cvjetni) će vrlo brzo starim bocama dati nov, lijep i rustikalan izgled.

boce, decoupage

Ako na prozirnoj boci radite decoupage samo s jedne strane, možete dobiti ukrase kao što su prikazani na slikama. Prednju stranu ostavite prozirnu, bez ukrasa. Ostalo možete prekriti čipkom, glinom, bojom, fimo masom…

Boce kao likovi iz crtića

boce, Mickey, Minnie, zeko

Ovako možete ukrasiti pune boce te ih pokloniti u novom ruhu. Malo tkanine, kolaž papira, ljepila ili boja za staklo i brzo ste gotovi.

Boce omotane konopom

boce, konop, špaga

Konop je materijal koji svaki ljubitelj vintage stila mora imati. Kad biste uzeli kamen i omotali ga konopom te dodali malo čipke ili satenske vrpce, on bi izgledao rustikalno i oku ugodno.

Kutija za piće u obliku vjetrenjače

boce, kutija za poklon, vjetrenjača

Ova me ideja jako oduševila. Bocu možete omotati konopom i izraditi prozorčić i vratašca. Posebno izradite stožac s vjetrenjačom te time poklopite bocu. Ako ste vješti u pletenju pruća, posljednje dvije slike su baš za vas!

Boce ukrašene fimo masom

boce, fimo masa

Ako ste se kao djeca voljeli igrati plastelinom, onda će vjerojatno vaš izbor biti fimo masa. Poigrajte se i načinite od svojih boca prava mala umjetnička djela.

Glina kao materijal za ukrašavanje boca

boce, glina

Kako vam izgledaju ove boce? Prava remek-djela, zar ne? Obložite bocu glinom tako da postignete željeni oblik, osušite je te je pažljivo obojite.

Svadbene boce

boce, vjenčanje, mladenci

Imate li prijatelje koji su se nedavno zaručili ili će uskoro stupiti u brak? Možda biste im mogli pokloniti njihovo omiljeno piće „obučeno” u ovu sjajnu ideju.

boce, vjenčanje, poklon

Možda ćete vi kao mladenci htjeti nešto pokloniti najvažnijim ljudima. Evo jedne ideje – vino ili šampanjac u ovim krasnim izvedbama.

Boce i čaše

boce, čaše, svijećnjaci

Ovakav komplet boce i čaša također može biti lijep poklon mladim supružnicima koji će u posebnim trenucima života piti iz svojih posebnih čaša. Možda vam se više sviđa ideja pretvoriti čaše u svijećnjake kao na drugoj i četvrtoj slici?

Svjetiljke za ljepši ugođaj

boce, LED lampice

Jednostavno je, ukrasite bocu po želji i ubacite unutra led-svjetla. Ugasite sobnu rasvjetu i uživajte!

Onda, za što ste se odlučili? Želim vam puno zabave!


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Suzana Džeko
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) troje vesele dječice. Gnijezdo su svili u baroknom Varaždinu. Urednica kategorije Dan po dan, voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Trudi se biti žena i majka po Božjem naumu, zahvalna što ju je Gospodin stavio na ovaj put. Uz diplomu magistre informatike, izabire karijeru mame kod kuće i u tome uživa cijelim bićem.