„Stopama žene vrsne – 2023.“ – Nagradni natječaj portala Žena vrsna in memoriam Maji Tenšek

Stopama žene vrsne, nagradni natječaj, Maja Tenšek

Sedam biblijskih godina je iza nas i vrijeme je za još jedan nagradni natječaj portala Žena vrsna – „Stopama žene vrsne 2023.” Početkom ove godine Gospodinu je otišla naša dugogodišnja urednica i jedna od osnivačica našeg portala Maja Tenšek. Zato smo ovogodišnji natječaj odlučile prirediti njoj u spomen.

Kako sudjelovati?

Ovogodišnji natječaj za temu uzima riječi iz biblijske pjesme o vrsnoj ženi koje nas posebno podsjećaju na Maju i njen svet odlazak Gospodinu: „Plod joj dajte ruku njezinih,
i neka je na Vratima hvale djela njezina!” Možete pisati o Maji u svjetlu ovih riječi ili se osloniti na ovaj citat kroz druge primjere vrsnih žena u svom životu i životu Crkve. Svoju poruku moći ćete izraziti kroz tri kategorije: riječima, ilustracijom ili fotografijom. Svoje uratke šaljite na e-mail adresu natjecaj.stopama.zenevrsne@gmail.com od 8. rujna do 7. listopada. Vaše radove pregledat će timovi naših urednica i stručnih suradnika, a rezultate natječaja objavit ćemo do kraja listopada. Najuspješniji radovi iz svake kategorije bit će nagrađeni lijepim poklon paketima naših pokrovitelja i objavljeni na portalu.

1. Literarni radovi

Književni uradak ne smije biti kraći od 300 riječi, niti duži od 1500 riječi. Treba biti spremljen u .docx dokumentu te potpisan. U e-mailu obvezno pošaljite svoje podatke: ime, prezime i adresu te kratku izjavu kako ste suglasni s time da portal Žena vrsna koristi vaše osobne podatke u svrhu natječaja „Stopama Žene vrsne“. Portal Žena vrsna se obvezuje kako iste neće koristiti ni u koje druge svrhe niti će ih pohranjivati.

2. Ilustracije

Ilustracije na temu natječaja možete slati skenirane (ako su crtane na papiru) u .png ili .jpeg formatu, a digitalne ilustracije šaljite u .png formatu. U e-mailu obvezno pošaljite svoje podatke: ime, prezime i adresu te kratku izjavu kako ste suglasni s time da portal Žena vrsna koristi vaše osobne podatke u svrhu natječaja „Stopama Žene vrsne“. Portal Žena vrsna se obvezuje kako iste neće koristiti ni u koje druge svrhe niti će ih pohranjivati.

3. Fotografija

Fotografije na koje Vas je inspirirala tema našeg natječaja, šaljite na mail natjecaj.stopama.zenevrsne@gmail.com u .jpeg formatu minimalne rezolucije 5 MP. Fotografije neka budu horizontalno usmjerene. U e-mailu obvezno pošaljite svoje podatke: ime, prezime i adresu te kratku izjavu kako ste suglasni s time da portal Žena vrsna koristi vaše osobne podatke u svrhu natječaja „Stopama Žene vrsne“. Portal Žena vrsna se obvezuje kako iste neće koristiti ni u koje druge svrhe niti će ih pohranjivati.

Veselimo se vašim radovima!


Žena vrsna
Foto: Žena vrsna

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!