Svim srcem sam poželjela biti žena vrsna

svim srcem

Žena vrsna. Na prvu tako jednostavno, snažno i potpuno, baš onako kako nas je naš dobri Stvoritelj i zamislio. Onako kako treba biti, kako je od početka upisano u nas. Ali mnogo nas, nažalost i ja, znamo da nije uvijek sve tako jednostavno i lako, da nekad budemo zavedeni, iskorišteni i odbačeni, baš onako kako Otac laži najbolje zna.

Udaljimo se miljama daleko od svega vrsnoga u sebi

I onda tako živeći na oblaku laži ovoga svijeta, udaljimo se miljama daleko od svega vrsnoga u sebi, tražimo ljubav na krivim mjestima, potvrđujemo se modernom odjećom i visokim potpeticama, poštovanje gradimo na diplomama, vrijeme tratimo lutajući uokolo, a zapravo samo bježeći od samih sebe. Zanosimo se lažnim bogovima, kojekakvim emancipiranim floskulama i  hranjenjem vlastitoga ja kojemu nitko i ništa ne smije stati na put slobode i uživanja.

Nađeš se na dnu i shvatiš da imaš samo svoga Oca koji te raširenih ruku čeka

Ali onda, Bogu hvala, sve se raspline kao mjehur od sapunice i shvatimo ono što smo davno u srcu znale – da smo obmanute, iskorištene i prevarene. Nađeš se na dnu i shvatiš da imaš samo svoga Oca koji te raširenih ruku čeka, spreman da dotakne i zacijeli svaku ranu nastalu u svjetovnim lutanjima i da te obaspe darovima koje je čuvao samo za tebe –  izgubljenu kćer.

I onda si odjednom, iako te je za to odjednom pripremao godinama, udana, imaš predivnog muža, koji te od prvog dana gledao Očevim očima kao i ti njega, iako ni blizu niste bili takvi, ali zajedno rastete i odlučili ste se jedno za drugo dok vas smrt, a ne neslaganje karaktera, ne rastavi. Imaš dvije predivne djevojčice koje su samo 15 mjeseci razlike, ali si otvorena životu iako znaš da će ti dani prolaziti u dojenju, uspavljivanju, pospremanju igračaka i kuhanju i da ništa vrijedno u očima ovoga svijeta nećeš napraviti.

Nadaš se da ćeš moći ostati uza svoju djecu, jer vjeruješ da im je mjesto uz majku

Vrhunac sređivanja ti je kad si u čistoj trenirci i uspiješ oprati zube i staviti leće. Imaš diplome koje kupe prašinu i to te uopće ne dira, jer si vrijednost više ne potvrđuješ kroz njih. Nadaš se da ćeš moći ostati uza svoju djecu, jer vjeruješ da im je mjesto uz majku ukoliko je to moguće i maksimalno odgađaš povratak na posao. Imaš jedne štikle za svečane prigode, a ni onda se više ne osjećaš ugodno u njima. Groziš se pomisli da bi svojim izgledom ili ponašanjem nekoga muškarca navela na grijeh.

U srcu znaš da je ispravno biti podložna svome mužu

Bog ti je vratio osjećaj stida i ne osjećaš se ugodno ni u čemu što je preusko ili kratko. Više se ne pitaš zašto bi trebala nositi muževo prezime i ne smatraš da žena išta gubi time. U srcu znaš da je ispravno biti podložna svome mužu iako se u tebi sve opire tome, ali ne bojiš se, jer znaš da će Bog prokrčiti i taj put.

Ne smeta te što većina misli o načinu tvog života, jer čvrsto vjeruješ u ljubav Boga Svemogućega i znaš da, gdje god da te dovede, ima svoj razlog koji možda sada ne razumiješ, ali Mu slijepo vjeruješ da sve što radi, ma kako ti nekada padalo teško, jest za neko veće dobro. Ne skrivaš činjenicu da ti je ponekad teško, da često padaš, kako s nogu tako i duhovno. Duboko u sebi znaš da je ispravno, da se isplati boriti i da samo umirući sebi možeš istinski živjeti, jer samo po križu dolazi Uskrsnuće.

U trenutku kad sam svim srcem poželjela biti ta, žena vrsna

Eto, to je ukratko moj put, na kojem je Bog učinio sva ova čudesa i na kojem je svoje mjesto našao i portal Žena vrsna. Za svaku od ovih spoznaja sam našla potporu i potvrdu u vama. I to baš u trenutku kad sam svim srcem poželjela biti ta, žena vrsna. I kao da postoji neka nevidljiva spona u obliku Duha Svetoga između svih nas wanna be vrsnih sestara u Kristu. Svaki put kada bi mi bilo teško ili bi me nešto određeno mučilo, bilo u bračnom životu ili pak vezano uz odgoj djece, a bude i toga često, vjerujte, odgovor u vidu članka baš na tu temu bih našla na vašem portalu.

Živjeti obitelj kao Crkvu u malom

Posebno bih istakla podcast Savez ljubavi i bračni par Matijaca koji mi je nekako učvrstio vjeru da je usprkos današnjem hedonističkom mentalitetu koji je usmjeren protiv obitelji i svega normalnoga, ipak moguće izgraditi i živjeti obitelj kao Crkvu u malom. I zato vjerujem da ste s razlogom tu, okupljeni baš zbog svih nas kojima pomažete svojim savjetima i dajete vjetar u leđa da budemo vrsne baš onako kako nas je Bog i zamislio. I zato vam veliko hvala i samo hrabro naprijed, budite oruđe u Božjim rukama kako bi se Gospodin proslavio u životima svih nas koje vas čitamo.

Obilje Božjeg blagoslova!

Nikolina Aleksić – Žena vrsna

Foto: Pixabay.com

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.