Tri ideje za pića na dječjim proslavama

Tri ideje za pića na dječjim proslavama

Kao maloj uvijek mi je bilo zanimljivo kako odrasli nazdravljaju lijepim, svečanim čašama sa pjenušavim pićima ili malenim čašicama ispunjenim manjom količinom napitaka raznih boja. Evo nekoliko ideja kako i na dječjim proslavama ponuditi pića primjerena djeci u nešto svečanijoj varijanti.

Gusti sa šlagom – jednostavno i svakodnevno prilagođeno posebnim prigodama

Sastojci:

Gusti sok
Vrhnje za šlag

U niske čaše od 2dl ulijte bilo koji okus gustog soka – marelica, kruška, ananas… koji god vaši mališani vole. Možete odabrati i nekoliko okusa. Izmutite vrhnje za šlag i stavite ga u svaku čašu povrh soka. Svakako napitku dodajte i slamku za dodatnu dekoraciju i poseban doživljaj.

Kiba – šareni dječji koktel

Sastojci:

Gusti sok od banane
Gusti sok od višnje

Kada sam bila manja, često sam s obitelji putovala u Njemačku kod bake i djeda. U njihovom sam lokalu uživala piti šareni bezalkoholni koktel koji su zvali Kiba. Riječ je o mješavini soka od višnje (njem. Kirsch) i banane, Kirsch-Banane, odnosno Kiba. U čašu od 3dl ulijte 2dl gustog soka od banane i zatim na vrh tankim slapom ulijte 1dl soka od višnje. Dobit ćete prošarani napitak kojemu samo još nedostaje slamka!

Mlijeko i keksi u svečanom ruhu

Sastojci:

Mlijeko
Domaći ili kupovni veći keksi

Mlijeko i keksi omiljena su klasična kombinacija. Ispecite domaće kekse ili kupite veće, okrugle, tanke s komadićima čokolade. U čaše za šampanjac ili plastičnu verziju istog oblika ulijte mlijeko, a na vrh čaše stavite keks. Ovo je dobra varijanta i za prigode poput dočeka Nove godine kada odrasli piju pjenušac.

Ovo su samo neke ideje za stvaranje posebnog slavljeničkog ugođaja djeci primjerenim pićima. Za dobro slavlje, dakako, potrebna je samo dobra volja i vesela ekipa. Ovo je samo dodatak, ne i nužnost. Radujte se sa svojim mališanima i pripremite im slavlje za pamćenje.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Cleyder Duque – Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.