Upoznaj Duha Svetoga – serijal kratkih pouka Božje pobjede

Upoznaj Duha Svetoga – serijal kratkih pouka Božje pobjede

Iako su najpoznatiji po svojim pjesmama, Božja pobjeda je molitvena zajednica koja ima i drugih karizmi, osim slavljenja. Kao karizmatska molitvena zajednica njeguju posebnu pobožnost prema Duhu Svetomu. Zbog toga su ih prošle godine fratri koji vode e-duhovne vježbe zamolili da pripreme razmatranja o Duhu Svetome. Iz Božje pobjede poručuju da su fratrima zahvalni na tom poticaju jer su time dobili priliku svoje iskustvo Duha Svetoga prenijeti mnogima. „Upravo to je cilj karizmatske obnove u Duhu Svetom – da bude milost za sve, za cijelu Crkvu – kako kaže papa Franjo.“ – poručio je Maroje Burum, voditelj molitvene zajednice Božja pobjeda.

Nakon što se nekoliko tisuća ljudi pripremalo za svetkovinu Pedesetnice čitajući njihova razmatranja, osjetili su poticaj donijeti te sadržaje dodatno obogaćene i drugima, na nov način. Snimili su 11 kratkih razmatranja o Duhu Svetome na način na koji ga oni kao zajednica upoznaju. Razmatranja su pripremali Maroje Burum, Ante Bilaver, Ana i Petar Buljan, Marko Blagović i naš duhovnik, don Damir Stojić, a u realizaciji projekta sudjelovalo je puno više članova zajednice. Svako razmatranje započinje kratkim zazivom Duhu Svetom, slijedi pouka, a sve završava aktualizacijom sadržaja pouke u molitvi. Videa imaju i podnaslove na engleskom pa ih možete dijeliti i sa svojim prijateljima izvan granica Hrvatske.

Pogledajte uvodni video, a na popisu Upoznaj Duha Svetoga na YouTube kanalu Božje pobjede moći ćete pronaći i svih 11 razmatranja dan po dan kako budu izlazili do Pedesetnice.


Žena vrsna
Foto: Božja pobjeda

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!