Zašto ne bojim kosu, nego je puštam da skroz posijedi

zašto puštam kosu da poslijedi, zašto ne bojim kosu

Imam 37 godina i vjerojatno je 60% moje kose sijedo, a ni jedno od ovo dvoje me ne dira. Evo zašto:

Ne želim zavaravati ljude oko svojih godina

Većinom zato što bih radije da ljudi misle da izgledam dobro za četrdeset godina, nego lošije za trideset.

Zaslužila sam takvu kosu

Iznijela sam puno trudnoća, imala sam puno beba i imam puno djece. Supruga sam i majka i učiteljica. Većinu sam života provela navodeći ljude da misle da sam mlada. No sijeda kosa mi je ponudila auroru mudrosti i profinjenosti. Priznajte, sada me želite shvatiti ozbiljno.

Neuobičajeno je

Ponovo ćete pomisliti da sam hipsterica, ali, zbilja, sve ostale boje kose su vrlo uobičajene.

Tko još za to ima vremena?

Svoje tinejdžerske godine i dvadesete sam provela u žešćoj borbi s kosom. Trajne, preljevi, pramenovi, blanš, bojanje; sve sam isprobala, a kosa mi je uglavnom bila nered. Sada ju operem jednom tjedno i osušim na zraku. Bude mi valovita nekoliko dana, a onda ju malo popravim eklektičnim uvijačem za kosu kako bi izdržala tjedan. Skraćujem ju svakih nekoliko godina. Puno je drugih stvari na koje bih radije potrošila svoje vrijeme i novac nego na kosu.

Ako se pitate kako to da kosu uspijem oprati samo jednom tjedno, čini mi se da je razlog to što su moja koža i kosa prirodno jako suhe. Kada sam je prala više od jednom tjedno, bila je jako suha i neuredna. Sada ju perem običnim šamponom i stavim ulje za kosu dok je još vlažna.

Mome se mužu sviđa

Mojoj djeci ionako nije važno. Do sada me poznanici nisu izbjegavali niti mi je zabranjen ulazak u neku ustanovu. Zapravo moj muž ne želi da obojim kosu. Svaki puta kada sam o tome razmišljala, zamolio bi me da to ne učinim. Njemu se više sviđa ovakva kakva mi raste iz glave, a ionako je on onaj kojeg pokušavam zadiviti. Kao što sam već prije pisala na svom blogu, moja je ljepota oduvijek za njega.


Kendra Tierney – Catholic All Year
Prevela: S. Dž.
Foto: Joseph Chan – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!