Devetnice koje možete moliti u svibnju

Devetnice koje možete moliti u svibnju

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica odabrale smo ih nekoliko koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u svibnju.

U svibnju se utecite Gospi

Devetnica Gospi Fatimskoj

Blagdan slavimo 13. svibnja, devetnica počinje 4. svibnja.

Gospa se puno puta na raznim mjestima ukazivala i obraćala vjernicima. Jedno od najpoznatijih je njezino ukazanje u Fatimi gdje je vapila da svakodnevno molimo krunicu. Pronađite tekst devetnice na Internetu, a dok je budete molili pokušajte u obitelji izmoliti i krunicu, barem jednom. S malenima možete pogledati i ovaj prigodni crtić o ukazanju u Fatimi.

Devetnica Mariji Pomoćnici

Blagdan slavimo 24. svibnja, devetnica počinje 15. svibnja.

Mariju Pomoćnicu kršćana na poseban je način častio sv. Ivan Bosco te ju na poseban način časte don Boscovi salezijanci. Više o don Boscovom snu i o Mariji Pomoćnici možete saznati u članku na ovoj poveznici. Neka vam on bude poticaj da izmolite ovu devetnicu.

Devetnice svecima čije spomendane slavimo u svibnju

Nakon Gospe, Majke Crkve, loju posebno častimo tijekom svibnja, utecite se i dionicima proslavljene Crkve, našoj braći i sestrama svecima koji nas rado zagovaraju kod Gospodina za sve naše potrebe.

Sveti Dominik Savio

Spomendan slavimo 6. svibnja, devetnica počinje 27. travnja.

U svibnju slavimo spomendan još jednog salezijanskog sveca kojemu se možete uteći za zagovor. Svetom Dominiku Saviu na poseban se način utječu trudnice za sretan porod.

Sveti Leopold Bogdan Mandić

Spomendan slavimo 12. svibnja, devetnica počinje 3. svibnja.

Omiljeni hrvatski svetac, ponizni ispovjednik kojega je cijenio i Padre Pio. Upoznajte ga bolje na ovoj poveznicii utecite mu se devetnicom, posebno ako se mučite sa sakramentom ispovijedi – molite ga da vam učvrsti savjest i isprosi vam od Boga milost pokajanja i osjetljivosti na vlastiti grijeh.

Sveta Dimfna

Spomendan slavimo 15. svibnja, devetnica počinje 6. svibnja.

Ova svetica zaštitnica je psihičkih bolesnika. Ako poznajete nekoga tko ima mentalnu bolest, preporučite ga sv. Dimfni molitvom devetnice. Saznajte više o ovoj svetici na ovoj poveznici.

Sveta Rita

Spomendan slavimo 22. svibnja, devetnica započinje 13. svibnja.

Omiljena svetica, zaštitnica nemogućeg. U kakvoj god situaciji se nalazili, ovo je svetica za vas. Upoznajte njezin život u ovom članku i utecite joj se molitvom devetnice.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Nadine RupprechtUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.