Frape od banane kao pomoć u skidanju kilograma

frape od banane za skidanje kilograma

Desetljećima su ljudi izbjegavali banane kao dio programa njihovog gubljenja kilograma. Međutim, mnoga istraživanja pokazuju da su banane dobre za tijelo i da mogu pomoći svakome tko želi smršavjeti. Što kažete na jedan frape od banane?

Banane su ukusne i dobre su u borbi protiv zadržavanja tekućine i upale jer sadržavaju kalij. Kombinirajući ih s hranom koja sagorijeva masnoće, poput sjemenki lana i špinata, napravit ćete ukusne recepte koji će vam dati energiju i pomoći vam da izgubite težinu na zdrav način.

Zašto jesti banane

Banane sadrže do 450 g kalija, važnog minerala koji pomaže tijelu da izbaci višak tekućine. Također sadrže prirodne šećere poput fruktoze, saharoze i glukoze koji tijelu pružaju potrebnu energiju dok vama pružaju osjećaj sitosti i sprečavaju prejedanje.

Banane sadrže aminokiselinu nazvanu triptofan koju naše tijelo koristi za stvaranje bjelančevina. Također potiču oslobađanje serotonina, važnog neurotransmitera u živčanom sustavu,te melatonina,važnog hormona u zdravom ciklusu spavanja.

Unatoč uobičajenoj zabludi da banane debljaju, valja istaknuti da blizu 100 g banane sadrži samo 100 kalorija. No njihova najvažnija značajka, a ujedno i prednost je to što stvaraju osjećaj sitosti što vam može pomoći izbjeći da prizalogajite između obroka.

Osim toga, banane su dobar izvor A, B i C vitamina te minerala poput željeza, bakra, magnezija, kalcija, cinka i kalija. Također sadrže pektin i vlakna potiču probavu te pomažu spriječiti gastritis i pomažu liječiti ulkusne bolesti.

Frapei od banane za smanjenje tjelesne težine

Ako kombinirate banane s namirnicama poput šumskog voća, lanenih sjemenki i špinata, možete napraviti frapee koji sagorijevaju mast, odnosno salo. Zbog toga ovi frapei pomažu u gubljenju kilograma. Naravno, za najbolje rezultate, ove frapee pijte uz normalnu i zdravu prehranu te uz vježbanje.

Frape od banane i sjemenki lana

Ovaj će vam frape pomoći da se osjećate zadovoljnije, a osim toga poboljšava probavu i pomaže izbacivanje tekućine iz organizma.

Sastojci:

 • sok jedne naranče
 • 1 banana
 • 2 žlice mlaćenice / neobranog mlijeka
 • 2 žlice sjemenki lana

Priprema:

Sve zajedno stavite u blender i miksajte dok se u potpunosti sve ne sjedini. Za najbolje rezultate popijte ovaj frape kao obrok, odnosno nek vam bude zamjena za doručak.

Frape od banane i špinata

Ovaj će napitak vašem tijelu dati svu energiju i vitamine koje ono treba za započinjanje dana. Odličan je za poboljšanje atletskih performansi, borbu protiv anksioznosti te u gubljenju težine.

Sastojci:

 • 1 banana
 • 1 šalica špinata
 • ½ šalice nemasnog jogurta
 • 1/3 šalice zgnječenih žitarica
 • 1 žlica meda

Priprema:

Sve zajedno stavite u blender i miksajte dok se u potpunosti sve ne sjedini. Isto kao i recept iznad, ovo bi trebala biti zamjena za doručak.

Frape od banane i bobičastog voća

Ovaj ukusni napitak hrani vaše tijelo važnim antioksidansima i drugim bitnim hranjivim tvarima, a to utječe na poboljšanje zdravlja i pomaže u gubljenju kilograma. Sastojci ovog frapea smanjit će vaš apetit i spriječit će vas u konzumiranju dodatnih kalorija preko dana. Osim toga, izvrstan je u borbi protiv zadržavanja tekućine te pomaže spriječiti konstipaciju.

Sastojci:

 • 1 žlica meda
 • 1 banana
 • ½ šalice tople vode
 • 1 žlica naribanog đumbira
 • 1 šalica borovnice, kupina ili malina

Priprema:

Sve zajedno stavite u blender i miksajte dok se u potpunosti sve ne sjedini. Popijte ovaj osvježavajući napitak uz doručak ili kao zamjenu za doručak, a ako želite, popijte ga 45 minuta prije svakog obroka.


Step to Health
Prevela: S. Dž.
Foto: Element5 DigitalUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!