Marijine cure – svjedočanstvo o virtualnom zajedništvu djevojaka u molitvi

Marijine cure - svjedočanstvo o virtualnom zajedništvu djevojaka u molitvi

Jednog lijepog proljetnog dana razgovarajući o životu, uspjesima i našim željama, moja dobra prijateljica povjerila mi je da njezini medicinski nalazi nisu dobri i da joj je liječnik savjetovao da počne razmišljati o trudnoći. Kako da razmišlja o trudnoći kad ona muža nema? Ne samo da nema muža, nema niti zaručnika, niti dečka. Znajući da u njezinu srcu tinja želja za majčinstvom koje u tom trenutku nije bilo moguće ostvariti, suosjećala sam s njom. Nastavile smo razgovarati, a ja sam osjetila poticaj moliti Gospodina da dopusti da želje njezina srca postanu stvarnost. Iako je od našeg susreta prošlo nekoliko dana, ja nisam zaboravila taj razgovor i prijateljičinu situaciju. Zaista sam je željela ohrabriti i biti joj podrška. Osjetila sam odlučnost i predložila joj da zajedno molimo za njezina budućeg muža.

Spontano sam na molitvu pozvala svoje prijateljice, a one su pozvale svoje

Ja sam tada bila u vezi, ali otkrivajući tajne svoga srca znala sam da i ja želim dobrog, predanog, vjernog muškarca s kojim ću dijeliti katoličke vrijednosti.

Spontano sam na molitvu pozvala svoje prijateljice, a one su pozvale svoje. Radovalo me što su se pozivu na molitvu odazvale. Nisam imala plan što ćemo moliti niti kako ćemo moliti s obzirom na to da nismo živjele u istom gradu, a neke se nisu međusobno poznavale. Vjerujem da me Gospodin nadahnuo i vodio. Samo On može povezati i ujediniti djevojke različitih karaktera, životnih priča, planova, želja…

Približavao se svibanj. Predložila sam da molimo deseticu Gospi, onoj koja je naša Majka, onoj koja razumije naše poteškoće, čežnje i borbe. Svaki dan tijekom svibnja sve smo molile za jednu djevojku, za njezina budućeg muža, neovisno o našem ljubavnom statusu. Uz zajedničku molitvu rasla je i naša povezanost. Osjećala sam milost dok sam molila za njih i one za mene. Osim u svibnju, odlučile smo tako moliti i u listopadu. Kreirale smo i WhatsApp grupu u kojoj dijelimo radost, brigu, ali i svoja svakodnevna svjedočanstva. Organizirale smo i zajednička druženja na kojima smo se međusobno bolje upoznale.

Svaka od nas je jedinstvena, a zajedno smo ‘Marijine cure’

Svaka od nas je jedinstvena, svaka od nas je drugačija, ali zajedno smo 10 Marijinih bisera. Nismo same. Krist nas je okupio – „Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, tu sam i ja među njima.ˮ Marija nam je uzor. Ona uz koju stojimo, ali ne čekamo. Molimo se, radujemo i obavljamo svoje dnevne zadatke, jer smo sve svoje želje, čežnje i planove prikazale njoj.

Naša mala grupa meni znači radost. Znači mi Kristovu milost i Marijinu ljubav koja nam je iskazana jer smo na čudesan način povezane da jedna drugoj budemo molitveni štit, da jedna drugoj donosimo osmijeh, da jedna od druge učimo, da zajedno dijelimo poteškoće, da se zajedno radujemo.

U galeriji pročitajte kako svjedoče druge djevojke…

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Ovo je naša priča. U Gospodinu je počela, u suradnji s Njim i traje. Ne trebaš nekome biti fizički blizu da bi s njim molio. Mi jesmo fizički udaljene, ali srca su nam ujedinjena.

Draga djevojko, draga ženo, neka ti ovo svjedočanstvo bude poticaj i ohrabrenje. Bez obzira na ono što te muči i opterećuje, sve svoje nesigurnosti, strahove, planove i neizvjesnosti predaj Gospodinu po Mariji. Dopusti sebi da je kroz ovaj mjesec na poseban način upoznaješ. Na to prekrasno putovanje pozovi i svoje prijateljice. Marija vas čeka.


A.N. – Žena vrsna
Foto: Becca TapertUnsplash

Pročitajte više o spomenutoj knjizi Pisma zaručnici ili upoznajte svetu Maravillas od Isusa.

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!