Može li Biblija odgovoriti slomljenom srcu nakon prekida?

Može li Biblija

Prekinuti vezu je uvijek težak korak. Bilo da se radi o zajedničkoj odluci ili o tome da nas je druga osoba ostavila, Gospodin želi biti onaj kojem ćemo se obratiti da nam iscijeli srce. Navodimo pet citata iz Biblije koji vam mogu pomoći da omogućite Gospodinu da vas iscijeli.

Utjeha

Pravednici zazivaju, i Jahve ih čuje,
izbavlja ih iz svih tjeskoba.
Blizu je Jahve onima koji su skršena srca,
a klonule duše spašava.
(Ps 34,18-20)

Poticaj za molitvu: Najtmurniji dan u povijesti je bio dan kad je Isus umro. Što uopće može biti beznadnije i strašnije od toga? Ipak, preko križa nam je Krist darovao novi život i uskrsnuće. Nitko ne razumije bol, izdaju i neuzvraćenu ljubav kao Isus. Ujedini svoja trpljenja s Njegovima kako bi mogla uživati i Njegovu nagradu.

Usamljenost

Sada ovako govori Jahve, koji te stvorio, Jakove,
koji te sazdao, Izraele:
»Ne boj se, jer ja sam te otkupio;
imenom sam te zazvao: ti si moj!
Kad preko vode prelaziš, s tobom sam;
ili preko rijeke, neće te preplaviti.
Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti,
plamen te opaliti neće.
Jer ja sam Jahve, Bog tvoj,
Svetac Izraelov, tvoj spasitelj.
Za otkupninu tvoju dajem Egipat,
mjesto tebe dajem Kuš i Šebu.
Jer dragocjen si u mojim očima,
vrijedan si i ja te ljubim.
Stog i dajem ljude za tebe,
i narode za život tvoj.
Ne boj se,
jer ja sam s tobom.
S istoka ću ti dovest’ potomstvo
i sabrat ću te sa zapada.

(Iz 43,1-5)

Poticaj za molitvu: Jedan zaziv u molitvi „Dušo Kristova“ kaže: „U rane svoje sakrij me.“ U najtežem razdoblju svog života, punom sumnji i strahova, često sam koristila ovu sliku i molila Gospodina da me smjesti u svoje Presveto Srce i tako ublaži moju usamljenost i strah. Nitko ne može razumjeti intimnu ljubav kojom nas Krist ljubi i ujedinjuje se s nama, osobito u našim slabostima.

Pouzdanje u Božju volju

Nego, kako je pisano: „Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.“
(1 Kor 2,9)

Poticaj za molitvu: Bog ima plan za tebe. Iako ti se možda sada čini nevjerojatnim, Bog ima najbolji plan za tebe preko kojeg ćeš se spasiti. U najtežim životnim situacijama ne smijemo zaboraviti vjerovati onome koji poznaje posljednje poglavlje naše ljubavne priče. Božji planovi uvijek nadmašuju naše najluđe snove.

Opraštanje

Nego, velim vama koji slušate:
Ljubite svoje neprijatelje,
dobro činite svojim mrziteljima,
blagoslivljajte one koji vas proklinju,
molite za one koji vas zlostavljaju.

(Lk 6,27-28)

Poticaj za molitvu: Neovisno o tome čini li ti se tvoj bivši trenutno kao neprijatelj, ključ opraštanja uje željeti da drugi upozna i zavoli Boga najviše što može. Fr. Mike Scanlan savjetuje da molimo Boga da oni koji su nas povrijedili postanu svetiji od nas samih, ako je to Božja volja. Teško je zauvijek biti ljut na nekoga dok istovremeno ozbiljno želiš svetost toj osobi. Moli za njega i kad dođe vrijeme povjeri ga Bogu i pusti da ode.

Iscjeljenje

On joj reče: „Kćeri, vjera te tvoja spasila! Pođi u miru i budi zdrava od svojega zla!“
(Mk 5,34)

Poticaj za molitvu: U evanđeljima, kada ljudi dolaze Isusu da ih ozdravi, On im prvo oprašta grijehe. Ispovjedi se, budi u stanju milosti i otvori put Gospodinu da te iscijeli. I još nešto, jedina stvar koja može spriječiti Božje djelo u nama jest naš nedostatak povjerenja. Imaj povjerenja u to da je Bog nebeski liječnik i da će ti podariti iscijeljeno srce.


Katie Hartfiel – Chastity Project
Prevela: T. M.
Foto: Geekatolik

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!