Neuobičajeni pokloni za rodilje – vodič za posjetitelje

pokloni za rodilje

Koje uzbuđenje vlada kada netko od vaših bližnjih dobije bebu- bilo da su to vaši bliski prijatelji, rodbina ili kolege s posla! Dok se pripremate posjetiti novopečenu mamu, možda se pitate kako joj možete pomoći za vrijeme njezina oporavka nakon poroda i što joj pokloniti. Neki pokloni za rodilje posebno su traženi.

Razdoblje nakon poroda nije lako

Dok sam se oporavljala nakon rođenja svoje kćeri, osjećala sam se kao da me pregazio kamion. Bila sam umorna, sve me boljelo i bila sam iscrpljena brigom oko bebe. Bila sam previše okupirana i umorna da bih razmišljala o bilo čemu drugome osim oporavku i povezivanju sa svojom bebom. Stoga sam nastojala ne brinuti se o drugim obavezama.

Prioriteti se mijenjaju

Nisam se bavila kućanskim poslovima. Tijekom prvog razdoblja nakon poroda postala sam još zahvalnija na svome prekrasnom suprugu i potpori cijele obitelji i prijatelja. Tko god da bi mi donio jelo, oprao posuđe, složio rublje ili samo poslao poruku i pitao kako sam, bili su moji anđeli čuvari.

Mami je potrebna pomoć ili odlični pokloni za rodilje

Shvatila sam koliko sam blagoslovljena time što sam okružena ljudima koji znaju što mi je potrebno jer ja sama to nisam znala. Nisam u to vrijeme ni imala snage razmišljati o tome što mi treba niti pitati za pomoć. Svaka majka zaslužuje da se o njoj brinu, stoga sam napravila popis svega što je novopečenoj mami potrebno za pomoć. Tu su stvari koje bi bilo dobro donijeti prilikom posjete.

Večeru, ručak ili doručak

Ukratko, donesite joj jelo. Obično se donosi ručak jer je najobilniji i najzahtjevniji za pripremiti. No ne bojte se razmišljati drugačije i ponudite se i za ostale obroke. Pri tome ne pitajte rodilju što ćete donijeti, jednostavno – donesite! Pripazite da jelo koje donosite ne treba dovršavati ili kuhati priloge. Kada dođete kod rodilje, ne zadržavajte se dugo, ostavite jelo i nastavite sa svojim obavezama.

Rodiljinu omiljenu užinu ili piće

Nakon neprospavane noći, mama zaslužuje nagradu. Pitajte je što voli prigristi: čokoladicu i hladni čaj, kekse i sok?

Svježe voće i povrće

Oprano, narezano i spremno za jelo. Ovo mi je najdraži poklon koji sam dobila tijekom babinja. Zaista sam osjećala želju za voćem stoga je pravi blagoslov bio dobiti narezano voće i povrće tako da se mogu samo poslužiti i pojesti užinu dok bih hranila bebu.

Bilo što iz trgovine

Novopečena mama ima mnogo briga. Rasteretite je tako što ćete joj donijeti sve što joj je potrebno iz trgovine.

Nešto za bebu

Nema ništa slađe od opreme za bebu (osim bebe, naravno). Ako još niste ništa kupili za bebu, ovo vam je prilika da pitate mamu što još treba i zabavite se odlaskom u kupovinu.

Dobra knjiga

Dobar dio babinja mama provodi na kauču dojeći ili uspavljujući bebu. Gledanje serija nije loša opcija, ali za mamu bi bilo bolje malo promijeniti smjer i zaroniti u dobru knjigu. Ovo je odlična prilika da joj poklonite nekoliko dobrih naslova.

Cvijeće

Ovisno o vremenskim prilikama, može biti nezgodno izići s bebom vani. Ako poklonite cvijeće novopečenoj mami, možete joj donijeti djelić prirode u kuću.


Home Plain and Simple
Prevela: LR
Foto: Echo Grid – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!