Jeste li vidjeli novi video zajednice Arka?

Jeste li vidjeli novi video zajednice Arka

Novi video zajednice Arka u kojem osobe s intelektualnim teškoćama pripremaju gozbu i dočekuju goste okruženi prekrasnom prirodom objavljen je nedavno u sklopu kampanje „Blago pozvanima!“ i odmah je naišao na oduševljenje na društvenim mrežama.

 

 

Arka Korablja iz zagrebačke Dubrave zajednica je u čijem su srcu odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i koja već 15 godina provodi profesionalne rehabilitacijske programe, ali i pruža prijateljstvo, ljubav, radost i prihvaćanje svima koji dođu u doticaj s njom. Misija Arke je da društvo spozna jedinstvene darove osoba s intelektualnim teškoćama, za koje vjeruju da imaju sposobnost mijenjati društvo nabolje.

Na svom profilu na Instagramu Arka Korablja – L’Arche Zagreb uz video su napisali:

„Blago pozvanima! označava poziv da otvorimo oči i srca ka boljem svijetu u kojem svatko pripada i svatko ima jedinstvene talente… Kada shvatimo i prihvatimo svaku osobu kao vrijednu i lijepu, život postaje vrjedniji življenja, za nas same, i za one oko nas – život postaje prava gozba. Družeći se s osobama s intelektualnim teškoćama otkrivamo da smo mi često oni koji smo „siromašni, sakati, hromi i slijepi“ kad je u pitanju srce.

Zato u Arkinom videu – gozbu priređuju osobe s intelektualnim teškoćama!

Zašto je blago pozvanima? Zato što svi imaju priliku mijenjati svoje srce. Ne zaboravimo – na ovu gozbu pozvani su svi ljudi.“

Usluge koje pruža zajednica Arka su potpuno besplatne za osobe s intelektualnim teškoćama i njihove roditelje, i potrebna su znatna sredstva da ova velika i sretna arka plovi.

Zato vas pozivamo da ih podržite donacijom, kako bi Arka mogla provoditi svoje programe i u 2023. godini.

Svoje donacije možete uplatiti preko njihove stranice: https://korablja-arka.hr/doniraj/ ili skeniranjem 2D kôda s podacima za uplatu:


Iva Babić – Arka/Žena vrsna
Foto: Arka

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!