Oznaka: Poezija

jedinstvena

Jedinstvena si

Znaš li koliko si posebna? Znaš li da se ne moraš uspoređivati s drugima? Ne, zato jer te Bog takvu voli, takvu te stvorio. Stvoritelj je htio da budeš upravo takva, jedinstvena, neponovljiva.

vukovaru

O sveti Vukovaru, hvala ti!

Donosimo jednu posebnu ilustraciju Eve Vukine kao mali znak velike zahvalnosti ljudima koji su stradali u ratu i njihovim obiteljima.

rekli su

Rekli su

Kao djevojčica, gledala je dive na televiziji i plakatima, u časopisima. Rekli su da treba postati takva. Zašto su lagali?

oči

Oči

Jesu li oči ogledalo duše ili ogledalo onog koga gledaju? Kakve su oči onog koji ulijeva drugima strah? Donosimo poeziju i razmišljanje Marije Piskulić

lončar, poezija

Ti si moj Lončar…

Naša vrsnica Marijana podijelila je s nama svoje stihove upućene našem Stvoritelju. Gospodin je lončar, a mi glina koju On oblikuje.

štalica, poezija o božiću, zena vrsna

Štalica – Poezija o Božiću

Pripremite svoja srca za dolazak Božića. Ne treba On puno. Nek vaš dom bude jednostavna štalica jer samo tamo Bog se osjeća kao kod kuće.

u tišini oltara, poezija, vjera

U tišini oltara

Kako bi bilo u tišini oltara osjetiti Božju blizinu? Tamo gdje je posve prisutan, tijelom i krvlju, dušom i Božanstvom…

dječje prekidanje

Dječje prekidanje

Znate li da su djeca tajni Božji agenti? Dječje prekidanje gura nas preko granica i traži nemoguće. A mi? Imamo priliku postati nevjerojatni!