Personalizirani pokloni Rea dizajn – slikanje na staklu na katolički način

Personalizirani pokloni Rea dizajn - slikanje na staklu na katolički način

Svaka umjetnost divna je na svoj način. No mene je oduvijek najviše oduševljavalo slikanje. Divila sam se onomu za što nisam imala neki poseban talent. U školi sam iz likovnog dobivala petice samo zbog toga da mi ne pokvari prosjek. Možda bih i dalje mislila kako sam antitalent za crtanje, sve dok se prije tri godine nije u meni probudio umjetnik koji je, očito, odlučio malo duže spavati. Taj umjetnik u meni danas se bavi slikanjem na staklu.

Umjetnost i unikatnost slikanja na staklu sa sakralnim motivima

Slikanje na staklu ogromno mi je zadovoljstvo i ljubav, a ne „samo” posao. U svaku sliku ulažem cijelu sebe jer sam svjesna da će ta slika biti dio važnih događaja kao što su sakramenti Krštenja, Prve svete pričesti, Svete potvrde, vjenčanja… Budući da su personalizirane (ime i datum), ostaju trajna uspomena na važne događaje u našem kršćanskom životu. Također volim slikati blagoslove doma i različite sakralne slike. Najčešći motivi su Duh Sveti, Djevica Marija, Posljednja večera… S obzirom da sam Dalmatinka, jako su mi zanimljivi i motivi riba za slikanje koji su, uostalom, i prvi znak kršćanstva.

Svaka slika je unikat jer sama miješam boje, a također bojam i okvire slika. Slike su različitih dimenzija. Neke su samostojeće, neke se mogu staviti na zid, a neke mogu biti i jedno i drugo. Kupci su u mogućnosti birati i predlagati u skladu sa svojim željama i zamislima. Sami mogu predložiti i tekst, odnosno poruku koju žele na slici. Tako sliku mogu učiniti još posebnijom i u punom smislu riječi – unikatnom. Na taj način imaju priliku pokloniti jedinstveni dar voljenoj osobi. Drugim riječima, sudjeluju u stvaranju slike unoseći dio sebe u poklon sa svojim zamislima i idejama.

Osim navedenog, slikam poklone za učiteljice, učitelje, nastavnice, nastavnike, kao poklon za rastanak od generacije i slike za rođendane. Učiteljice i nastavnici važne su osobe u životu djece i zaslužuju imati dar koji će ih podsjećati da su i oni sudjelovali u izgradnji svojih učenika. Za rođendane svatko voli dobiti poseban poklon, pa zašto to ne bi bila neka personalizirana i unikatna slika?

Moj rad možete pratiti na Facebook stranici Personalizirani pokloni Rea dizajn.

Neke radove izdvajamo u galeriji:

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript


Renata Seretinek – Personalizirani pokloni Rea dizajn
Foto: Personalizirani pokloni Rea dizajn

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!