Pismo snahi – Jednog će dana tvoja ruka zamijeniti moju ruku

snahi

Promatrajući svojih troje malenih sinova, blogerica Rachael se pita u kakve će muškarce oni jednog dana izrasti. Način na koji ih podiže dok su djeca, označit će i ono kakvi će biti očevi i muževi, stoga to želi činiti što bolje. Jednog dana ona će ih pustiti iz svojeg gnijezda i tada će njezini dječaci, već stojeći na svojim nogama, upoznati odabranicu svog srca – njezinu buduću snahu. Nju Racheal želi primiti u obitelj posebno lijepo, kao kćerku. Želeći joj život oplemeniti poklanjajući joj dobroga muža, dat će sve od sebe da ih što kvalitetnije odgoji.

Donosimo dio dirljivog pisma majke Racheal svojoj budućoj snahi.

Pismo mojoj budućoj snahi: doći će i taj dan

Još te ne poznajem, ali već te volim. Puno te volim jer ćeš jednog dana ti voljeti mog sina. I on će ti uzvratiti tu ljubav. Doći će dan kada će ovaj ljepljivi, neuredni, blesavi, mali dječak biti tvoj. On će uvijek biti moj, ali ti ćeš preuzeti moje mjesto na puno načina.
Jednog će dana tvoja ruka zamijeniti moju ruku. Tvoje će oči biti njegov mir i tvoje srce njegov dom.
On će tebe poljubiti za laku noć.
On će s tobom dijeliti svoje snove.
T
i ćeš ga tješiti kada bude prestrašen.
Ti ćeš zauzeti njegovo srce. Isto ovo srce koje udara o moja prsa kada ga grlim svake večeri.
J
ednog dana, draga, to ćeš biti ti.

Sada si sve svojim roditeljima, kao što je moj sin meni. Molim za tebe da budeš voljena. Obožavana. Hrabrena. I da u tebe vjeruju. Molim za tebe da te uče da voliš najprije sebe jer bez te snažne ljubavi nećeš biti u stanju voljeti druge na pravi način. Molim da ti svaki dan ukazuju koliko si veliki dar. A, ako ti to nisu pokazali oni koji se o tebi brinu, molim se da shvatiš kako Bog u tebi gleda svoju princezu.

Obećavam da ću te prihvatiti

Moj sin je svoj čovjek. Ima mane i mušice. Naučit ćeš se nositi s njima i jednog ćeš ga dana ti poznavati bolje od ikoga na ovom svijetu. Daj mu prostora biti ono što on jest, a ja ću ga naučiti da isto postupa prema tebi.

Obećavam da ću te prihvatiti. Dijeliti s tobom tajne i znanje o njemu kako bi ga mogla voljeti najviše što možeš. Kada dođe vrijeme, ja ću ti povjeriti njegovo srce, kao što ćeš i ti njemu svoje. Ovu razmjenu srdaca ne prihvaćam olako i molit ću se da i ti tako razmišljaš. Odgajam ga kako bi sutra razumio vrijednost ženina srca. Ono je neprocjenjivo te jednom, kada se slomi, ne može više biti kao što je nekad bilo.

Težim svog sina odgojiti da bude snažan, ali i ranjiv u isto vrijeme. Hrabar, ali ponizan. Odvažan i neustrašiv, a istovremeno da se ne boji pitati pomoć. Tako da bude vođa, ali i da zna slijediti. Molim se da i tebe vodi te da razumije čast takve zadaće, da ti služi.

Neka vaša uzajamna ljubav svaki dan sve više buja i prelijeva se. Iako ga učim da te želi radije nego da te treba, doći će razdoblja kada će te on zbilja trebati. Budi uz njega.

Podržavajte jedno drugo. Volite se. Odabirite jedno drugo.

Vrati se temeljima onda kad u sve posumnjaš

Buka svijeta je glasna. Možda će biti dana kada ćeš ga pogledati i posumnjati u svaku svoju odluku. U tim trenucima, vrati se temeljima koje ste izgradili i sjeti se razloga zbog kojih uvijek odabireš ostanak.

Obećajem ti da ću svaki dan podučavati svoga sina istim ovim lekcijama. Posijat ću sjeme ljubavi u njegovo srce. Obećavam da ću mu pokazati kako se pere rublje i posuđe te da nikada ne podrazumijeva da ti sve to radiš sama. Obećavam da ću poticati njegovu nježnu stranu dok budem hvalila njegovu snagu. Da ću ga naučiti da bude otvoren i hvata rukama riječi koje se budu slijevale s tvojih usana. Obećavam da ću ga naučiti kako te držati. Voljeti. U potpunosti. Naučit ću ga da vidi tebe radi tebe, a ne zbog onoga što mu možeš priuštiti.

Obećavam da ću ga odgojiti tako da bude potpun u sebi, kako bi bio dovoljan tebi.

Imamo još puno godina do našeg susreta. Ali svaki dan između sada i onda molit ću se za tebe. Voljet ću te. I kada te upoznam, voljet ću te i više nego što te volim već sada. Zato što ćeš ti voljeti moga sina. I ti ćeš postati moja kćerka.

Rachael Boley – ForEveryMom.com
Prevela: Ljubica Perinić Staničić
Priredila: Marija Grgić
Foto: Pexels.com

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.