Kako poboljšati svoje kulinarske vještine

kulinarske vještine

Naše svakodnevne kulinarske poslastice ne moraju biti dosadne, posebice kada u svijetu postoji toliko profesionalnih kuhara koji su spremni podijeliti s nama trikove uz pomoć kojih možemo itekako poboljšati svoje kulinarske vještine.

Internetska stranica Reddit thread testirala je skupinu kuhara ovim jednostavnim pitanjem: „Što mi, amateri, konstantno radimo pogrešno?“

Evo što su odgovorili:

Prestanite sa stalnim miješanjem svega

Ponekad trebate ostaviti hranu na miru. Samo zato što je stalno miješate, ne znači da će hrana biti ukusnija.

Skuhajte povrće prije nego što dodate umak

Povrće skuhajte prije nego što ga dodate u umak: ne stavljajte sirovi luk u već vreli umak od rajčice očekujući da će okus biti dobar. Također, ogromne količine začina čine okus hrane lošim.

Stabilizirajte dasku za rezanje

Stavite vlažan ubrus ili ručnik ispod daske za rezanje kako bi bila stabilna. Možete rezati što god želite i koliko god jako želite – daska za rezanje neće odletjeti s radne površine zajedno s namirnicama i oštrim nožem.

Zglobovi prstiju prvi

Dok režete, držite vrhove prstiju iza njihovih zglobova, nož ispred zglobova, a oštricu noža na dasci za rezanje. Prsti će vam biti zahvalni.

Smanjite količinu soli 

Jelo ispadne puno ukusnije ako sol dodamo tijekom kuhanja, a ne na samome početku ili kraju.

Ne slijedite vjerno sve što piše u receptu

Ne bojte se eksperimentirati i prilagođavati recepte svom ukusu. Kušajte jela kada dodajete sol, šećer i začine ili kada dozirate kiselost. Ne budite roboti koji vjerno slijede sve što piše u receptu. Hrana je umjetnost.

Sretno s kuhanjem!


Katie O’Malley – House beautiful
Prevela AMS
Foto: Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!