Predstavljanje knjiga karmelske duhovnosti

Predstavljanje knjiga karmelske duhovnosti/knjiga/Među nama/Aktualno

Na portalu ste već imali prilike čitati o sv. Maravillas, bosonogoj karmelićanki i osnivačici brojnih karmelskih samostana u Španjolskoj. Zahvaljujući njezinom snažnom zagovoru svakodnevno raste i broj svjedočanstava ljudi koji su joj se utjecali te samim time i njenih vjernih štovatelja u našoj domovini. Na Maravillasinoj promociji radi i mlada Zaklada osnovana na njeno ime te prva odgovorna za promicanje duhovnog nasljeđa sv. Maravillas od Isusa. U njihovoj režiji odvit će se predstavljanje čak tri knjige karmelske duhovnosti što je svakako važan događaj za sve klerike i vjernike, poznavatelje ove duhovnosti ili pak one koji žele naučiti više o ovoj velikoj svetici.

Predstavljanje knjiga u suradničkom izdanju

U petak 11. veljače 2022. u 18.30 u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu održat će se predstavljanje triju knjiga:

Ako mu ti dopustiš… Život svete Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke
Mistični život majke Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke
Mali katekizam prikazanja svete Terezije od Djeteta Isusa poput žrtve paljenice milosrdnoj Božjoj ljubavi.

Autor Mističnog života majstorskom književnom finoćom čitatelja uvodi u nutrinu duše sv. Maravillas, počevši od prvih godina osnivanja novog Karmela u Cerro de los Angelesu – godina »unutarnje oluje« i »vanjske oluje« u Crkvi u Španjolskoj progonjenoj kao nikada od početka kršćanstva – do dugog razdoblja poglavarice i učiteljice brojnih naraštaja karmelićanki i utemeljiteljice novih Karmela.

Mali katekizam su prema Terezijinim mislima i nauku, u obliku jasnih upita i još jasnijih odgovora, složili njezini duhovni sinovi kao pomoć »malenim dušama« koje žele rasti u svetosti te nasljedovati sv. Tereziju od Djeteta Isusa u njezinu prikazanju milosrdnoj Božjoj ljubavi.

Knjige objavljene u suizdanju Glasa Koncila i Zaklade »Sveta Maravillas od Isusa« predstavit će kardinal Antonio María Rouco Varela, madridski nadbiskup u miru i kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup te priređivači i gosti. Posebno zanimljivo bit će svjedočanstvo Iva Grbića, vratara hrvatske nogometne reprezentacije te Josipe Baran, prevoditeljice Malog katekizma.

 


Žena vrsna
Foto: Zaklada »Sveta Maravillas od Isusa«

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!