Predstavljena knjiga Tajni dnevnik Elisabeth Leseur

predstavljena knjiga

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 4. srpnja je predstavljena knjiga Tajni dnevnik Elisabeth Leseur. Žena zbog čije se dobrote muž ateist obratio i postao svećenik. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Tajni dnevnik Elisabeth Leseur skriveni je duhovni biser s početka 20. stoljeća kojeg je upravo na hrvatskom jeziku objavila nakladna kuća Verbum. Ovo je nadahnjujuća i potresna knjiga, koja i u našem vremenu odiše nevjerojatnom svježinom. Donosi intimni dnevnik, duhovne zapise i misli žene koja je gotovo dvadeset pet godina provela u braku s gorljivim ateistom koji se otvoreno izrugivao njezinoj vjeri i pokušavao je odvratiti od nje. Nakon Élisabethine smrti, čitajući ovaj tajni dnevnik za čije postojanje do tada nije znao, njezin suprug Félix biva zadivljen njezinim nutarnjim životom. Potom se obratio na kršćanstvo, a zatim pristupio dominikanskom redu te postao svećenik.

Postupak za proglašenje blaženom

O tome i o svojoj supruzi, za koju se vodi postupak za proglašenje blaženom, dirljivim riječima piše u svojemu ispovijesnom uvodnom tekstu. Moja draga i sveta Elisabeth: „Poslije njezine smrti, kada se sve oko mene srušilo, našao sam ‘duhovnu oporuku’ koju mi je napisala, a zahvaljujući njezinoj sestri i njezin dnevnik. Uronio sam u te tekstove, čitao ih stalno iznova i u meni se dogodila preobrazba. Shvatio sam nebesku ljepotu te duše i da je sve svoje trpljenje prihvatila i prikazala, još i više, da je sebe prikazala i žrtvovala ponajviše za moje obraćenje. (…) Shvatio sam smisao toga života, tako prekrasna u njegovoj poniznosti, i počeo cijeniti ljepotu vjere čije sam predivne učinke uvidio.“

Ova potresna knjiga koja snažno svjedoči o snazi ljubavi, molitve i žrtve te o posvetnoj moći sakramenta braka može u mnogima potaknuti istinsku duhovnu preobrazbu.

Danas predstavljena knjiga Tajni dnevnik Elisabeth Leseur u prijevodu Lidije Paris dostupna je u svim knjižarama Verbum, kao i preko web knjižare Verbum.hr.


Verbum / Žena vrsna
Foto: Verbum

Pratite nas putem naše Facebook stranice jer ćete uskoro imati prilike sudjelovati u nagradnim igrama u kojima ćemo podijeliti tri primjerka ove iznimne knjige.

Također, neka vam ne promakne članak kojeg smo o ovom bračnom paru objavili prošle godine – Misterij kršćanskoga braka: Felix i Elisabeth Leseur.

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.