Prilagođeni prostor za učenje za bolju koncentraciju i motivaciju

prostor za učenje

Rujan je proletio i evo nas već u listopadu. Djeca su već gotovo mjesec dana u školskim klupama i sad se već osjeti manji pritisak jer moraju aktivnije „grijati stolicu”. Za slučaj da im je motivacija malo popustila, evo nekih ideja kako im radni prostor može pomoći. Slike i inspiraciju sam, naravno, pronašla na Pinterestu.

Meni je kao učenici, a kasnije i kao studentici, jako puno značio moj prostor za učenje. Nisam mogla puno utjecati na to kako će izgledati, ali mi je bilo bitno da je uredan. Učila sam i radila uvijek na istom mjestu jer mi tako koncentracija bila najbolja. Jasno mi je koliko ta okolina utječe na koncentraciju i motivaciju, pa evo nekoliko ideja za poboljšanje prostora za učenje.

Mjesto za odlaganje školskih torbi i ruksaka

školske torbe, ruksaci

Iako nije direktno vezano za učenje, svidjela mi se ova ideja pa sam je odlučila podijeliti s vama. Nakon napornog dana u školi, djeca će prvo odložiti torbu. Mogu je baciti na pod, a mogu je pospremiti na za to predviđeno mjesto. Ako su kukice dovoljno čvrste, torbe se mogu objesiti, a mogu se i odložiti u posebne police kao sa zadnje slike.

Prostor za učenje

učionica, prostor za učenje

Ove sam ideje izdvojila zbog crne ploče na kojoj školarci mogu pisati podsjetnike, raspored i slično. Nekome se možda više svidi varijanta crne ploče preko cijelog zida, a nekome možda varijanta uokvirene crne ploče.

učionica, prostor za učenje

Više školaraca nužno znači i veći prostor za učenje, odnosno učionicu, koja može zauzeti jednu cijelu prostoriju u vašem domu. Potrebne su dovoljno velike radne površine, udobne stolice te ladičari za pohranu školskih stvari, knjiga i bilježnica. Ostale detalje dodajte po inspiraciji.

police za knjige i školski pribor

Ukoliko želite „podići” monotonu prostoriju, evo jednog načina: urediti police za knjige i školski pribor…

pospremanje školskog pribora

…a evo i ideja kako lijepo i uredno organizirati pribor za pisanje i crtanje. Ako ne razaznajete što je na posljednjoj slici: zatvorene flomastere složite jedan do drugoga i ljepljivom trakom ulijepite samo čepove. Flomaster nakon korištenja vratite u ulijepljeni čep i tako ćete uvijek imati sve flomastere na broju i uredne.

Prostor za učenje i kreativnost za najmlađe

dječji krevetić, radni stol od starog dječjeg krevetića

Stare krevetiće ili kolijevke koje vam više neće trebati možete pretvoriti u kutak za najmanje u kojemu će oni crtati, pisati, igrati se s plastelinom, slagati puzzle…

šareni radni stol

…a kada prerastu radni stol načinjen od krevetića, možete ih prebaciti na sličan kao sa slika. Neka je šareno, veselo i uredno.

Prošle godine smo o ovoj temi pisale u članku Kako urediti mjesto za učenje? koji svakako preporučujem pročitati.

Sretno s učenjem!


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest, Pexels

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.