Oznaka: Škola

Umjetnost pisanja rukom

Umjetnost pisanja rukom – zaboravljena, ali potrebna?

Već smo debelo zakoračili u vrijeme kada su mobiteli i tableti postali naši najvjerniji pratitelji. Sjeća li još itko olovke i papira? Ako ste zagovornici „staromodnog“ pisanja rukom i osjećate nostalgiju za pisanjem pisama, ohrabrite se i pokrenite novu staru tradiciju.

školsku torbu

Odaberite školsku torbu po mjeri svoga prvašića

Polazak u školu donosi uzbuđenje koje proviri na mala vrata u trenucima priprema. Osim što s djetetom nastojimo razgovarati o nadolazećoj promjeni i novom životnom iskustvu, potrebno je i pripremiti kvalitetnu opremu s kojom ćemo biti zadovoljni, ali i racionalno potrošiti novac. Kako odabrati dobru školsku torbu saznajte kroz nekoliko glavnih točaka.

dan materinskog jezika

Međunarodni dan materinskog jezika

Materinski jezik dijete usvaja i prije no što se rodi. To je jezik koji nam je utkan u identitet i koji nam daje mogućnost izražavanja mišljenja i osjećaja. Pročitajte nekoliko zanimljivosti koje vam donosimo inspirirani ljepotom hrvatskog jezika.

Djeca su svjetlo svijeta

Djeca su svjetlo svijeta

Djeca su svjetlo svijeta. Kao takve ih puštamo i u prvi razred i u svijet. Iako se možda brinete, pouzdajte se u Gospodina jer On sve izvodi na dobro.

školovanje

Čemu služi školovanje?

Koja je vaša prva asocijacija na riječ škola? Iznenadit će vas promišljanje jedne petnaestgodišnjakinje na temu: čemu uistinu služi školovanje.