Propali abortusi koji postadoše majke za nove generacije

propali abortusi

Draga moja prijateljice,

ne znam kako se zoveš ni gdje si. Ipak ću te nazvati prijateljicom jer imamo puno toga zajedničkog. Vjerojatno si mlada i gotovo da bih ti mogla biti mama. Od srca te molim, mada smo stranci, da pročitaš ove retke. Zapravo, molim te da ih pročitaš samo ako si definitivno odlučila pobaciti.

Ako nisi, obriši poruku. Ne boj se, nisam tu da ti sudim, solim pamet i govorim ti kako je grozno to što ćeš napraviti. Naprotiv, ja te potpuno razumijem. Tvoj strah i dvojbe, tvoju nespremnost da budeš mama. Ja to poštujem. Dopusti mi da ti objasnim zašto. A da bi me shvatila, moram početi ispočetka.

Prije više od 60 godina, moja baka je bila u identičnoj situaciji kao ti. Ostala je trudna, bila je djevojka, kucala na vrata svoje mnogobrojne obitelji i svi su joj redom zatvorili vrata. Gladna, bez posla i stana, pokušala je pobaciti na svoje načine. Skakala je s plasta sijena, stavljala kamen na trbuh koji je rastao, ali ništa se nije događalo. To neželjeno i neplanirano stvorenje je dalje raslo u njoj i nije htjelo otići. Nije ga planirala, nije ga htjela, nije bila spremna. Znala je tko je otac djeteta, ali mu čak nije htjela ni reći da je trudna. Vjerojatno ga to ne bi mnogo diralo. I tako je došla na svijet moja mama.

Moja baka i dalje nije bila spremna da hrani dijete i da joj bude roditelj, dala ju je u dom na posvajanje. Ubrzo je došla jedna divna obitelj bez djece i uzeli su je. Moja mama imala je sretno djetinjstvo. Kasnije je dobila brata, nisu bili vezani krvlju ali to je bio i ostao njezin brat.

Moja mama danas ima preko 60 godina i ljubav između njih dvoje je neraskidiva.

Ona me željela, ali je više željela njega od mene

Kada je mama imala oko 20 godina, upoznala je mog tatu. Bila je vrlo lijepa i mogla je birati, ali ona je silno željela njega.  Onda, mada su tek hodali, dogodim se ja. Moj tata nije imao puno komentara, al ja se nikako nisam uklapala u njegove planove. Zato ju je lijepo odveo na abortus u bolnicu. I bila je već u sobi, ali se doktor smilovao i pitao je želi li ona zaista pobaciti. Ona me željela, ali je više željela njega od mene. Doktor je nešto spetljao tati da je zahvat kod nje opasan, da se treba potpisati i tako mi je spasio život. Nekad mi padne na pamet da smo mi ženska linija propalih abortusa.

Kasnije su ušli u brak i dobila sam još 3 sestre i bracu. Ne moram ti govoriti da moj tata nikoga od nas nije želio, sa svima nama je bio abortus u planu. I nije potrajalo, otišao je. Naša mama ostala je s petero male djece sama. Kasnije, kako smo odrastali, događalo se svašta i moj brat je umro vrlo mlad, par dana prije svog 26-og rođendana. Gledala sam tatu kako pokopava sina jedinca. Gledala sam njegovu bol i pitala se možeš li plakati za nekim koga ni nisi htio da postoji.

Da skratim, imam 3 sestre. I mamu. I svoju djecu i djecu od sestara. Mi smo čitava banda kad se svi skupimo, ima nas otprilike 14. Ne moram ti pisati kakva je to graja i gužva kad se sastanemo svi.

Draga moja, ne znam ni sama zašto ti to sve tako opširno pišem. I još zaboravih reći da sam ja imala 3 bake, jer je mama kad je odrasla upoznala svoju biološku mamu. Ja sam voljela svoju treću baku mada sam znala cijelu priču. Kako ne bih, kad mi je rodila moju najmiliju majčicu i dala mi priliku da i ja postojim.

Kao što već rekoh, ja sam propali abortus

Evo bližim se kraju i poanti. Ja sam Rita, imam 40 godina, i kao što rekoh, propali sam abortus. Nakon godina i godina strane zemlje vratili smo se u Zagreb gdje smo i sada. Imam divnog muža i sretna sam, volim živjeti. Imam i dvoje djece koji više nisu djeca. Sin je maturant, a kćer ide u srednju školu. Važno mi je reći da sam ih vrlo teško dobila, vrlo teško iznijela trudnoće i rodila na hitne carske rezove. Oni su moja zjenica oka, moj dar. Vjeruj mi, djeca se ne dogode poslije dobrog seksa. Potrebno je više od toga. Ja to znam iz osobnog iskustva nakon 22 godine braka.

Poslije moje Laure, petnaest godina nikada nisam ostala trudna mada sam željela. Kako su godine prolazile ta vatra u meni se gasila polako i vjerovala sam da nikada više neću biti mama. I onda, kao grom iz vedra neba, uz moje neredovite i bolne mjesečnice, dobijem krvarenje. Tjedan dana pred Božić. Zapravo nešto što liči na trudove. I onda se dogodilo. Zamisli moj šok kada vidjeh malu posteljicu u kojoj je bila moja beba (volim vjerovati da je bila djevojčica).

Znam što misliš. Htjela bi da si na mom mjestu. A ja bih još tisuću puta više htjela da sam na tvom. Dakle, držala sam je na dlanu, moju malu mrvicu u posteljici, i srce mi se slomilo na milijun komadića.

Više od svega na svijetu želim biti opet mama. Ako misliš da trebam biti sretna s ovih dvoje koje imam, jesam. Ali nedostaju mi male dječje ručice oko vrata. Godinama se šalim da bih tako rado dijete samo da ga netko drugi rodi za mene.

Znam da ti misliš da je tvoje dijete još uvijek skup stanica. I tvoje je pravo da odlučiš što ćeš s njim. Znam da misliš da je to teret i obaveza i da nisi spremna. Misliš da je nevoljeno i neželjeno. A ja ti kažem da nije. I da je normalno da je netko nespreman biti mama.

Propali abortusi koji postadoše divne žene i majke za nove generacije

Nemam molbi ni zahtjeva jer nemam pravo na to. Ali ipak te molim, preklinjem, da uzmeš jednu opciju u obzir, a to je DA MU DAŠ ŽIVOT.  Samo to. Ne onako tužno da završi u Nazorovoj, već onako istinski, da mu ti daš život a ja ću sve ostalo. Čekat ću s tobom da dođe na svijet. Usvojit ću ga. Imat će ime i prezime, mamu i tatu, velikog bracu i seku. Imat će tone ljubavi i bit će najvoljeniji i najrazmaženiji stvor na svijetu. Imat će veliku obitelj, tvoja mrvica će biti voljena i mažena i pažena, imat će dobar život i dobru budućnost.

A ti? Prolaziš bez posljedica. Bez krvi nevinoga i savjesti koja će te proganjati, ako ne sada, kasnije sigurno. Ostat ćeš anonimna i nitko na svijetu ne mora znati. Rodi u tajnosti, pomoći ćemo ti. Ne brini, neće te mrziti jednog dana, ne moraš ga čak ni upoznati. A ako kasnije budeš htjela, možeš.

Učit ću mrvicu da je žena koja mu je dala život vrlo hrabra, i dostojna ljubavi i poštovanja radi svoje žrtve.

I kao što je moju mamu ljuljala na krilu žena koja je nije rodila, tako može biti i s tvojom mrvicom. Jer tako to ide u mojoj obitelji. Propali abortusi koji postadoše divne žene i majke za nove generacije.

Draga prijateljice, kako god da odlučiš želim ti tone sreće i blagoslova. I hrabrosti.

Ako se odlučiš za život, kontaktiraj me.

Pozdravlja te jedna mama i blagoslivljam tvoju mrvicu u utrobi jer mi suze same idu kad pomislim da bi tvoja mrvica mogla biti moja kćer ili sin.


Anonimna – Žena vrsna
Foto: Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!