Sigurno Gospodin ima za nju veliki zadatak koji ne može čekati

Sigurno Gospodin ima za nju veliki zadatak koji ne može čekati, Stopama žene vrsne, Maja Tenšek, Među nama

„Ovih sam dana sve u glavi prevrtala. Nisam se usudila tražiti objašnjenje od Gospodina. Rosa je rekla da ni oni ne razumiju, pa zašto bih ja? Nazvala me onda jedna prijateljica i rekla: ‘Sigurno Gospodin ima za njega veliki zadatak koji ne može čekati’… Bilo mi je ovo neobično čuti. S ostalim sugovornicima sam plakala, a ona je bila tako mirna. Onda mi poslije dođe jedna misao, moguće da je plod mašte, ali mi je pomoglo. Dakle, s obzirom na stanje u kojima se nalaze obitelji – u svijetu, ali i u Crkvi, možda Gospodin okuplja žurno tim koji bi dodatno s Neba radio za naše brakove i obitelji. To me stvarno umirilo, jer ne znam osobu koja je bila više zaljubljena u obiteljski život i koja je bila bolja u ovom području od njega i Rose.”

(Maja Tenšek, In memoriam: Jose Maria Postigo)

Ne znam osobu koja je bila više zaljubljena u obiteljski život od Maje i koja je bila bolja u tom području od nje i Vlatka.

Sigurno Gospodin ima, svjedoče to mnoge koje joj se utječu

Sveti Ivan Damaščanin kaže da su „anđeli svjetla zapaljena na Svjetlu što nema početka”. Trag tog svjetla prepoznala sam na Maji uvijek kad bih je susrela. Svaki put kada bi na zajednici prva iznijela svoje svjedočanstvo o prethodnome tjednu, kada bi na misi strpljivo podnoseći bol usmjeravala djecu kako da budu mirna, kada je odlazila s ovoga svijeta i Svjetlom zahvatila sve nas.

To Svjetlo zahvatilo je i mene; krenula su pitanja: „U visokom stupnju trudnoće si, zašto ideš na sprovod, tko ti je uopće ona?”

Maja je ljubljena kći Božja koja je svoj ovozemaljski život živjela marjanski. Papa Franjo u knjizi Zdravo Marijo piše kako Marijin život nije bio isplanirano turističko putovanje, kako većina nas pokušava živjeti ga. Zaboravljamo da možemo zalutati, nešto zaboraviti, ne stići na vrijeme, ne biti zadovoljni destinacijom.

Maja niti je zaboravila, niti zalutala, niti zakasnila, niti je bila nezadovoljna bolešću koja ju je zahvatila na njezinom putu. Poput Marije prebirala je u srcu sve što joj se događalo, hrabrila je supruga, djecu i svoje bližnje u najtežim trenucima. O tom ženskom srcu najbolje svjedoče pokloni djeci što ih je pripremila za dan kada je njezino tijelo ispraćeno s ovoga svijeta. Njezin duh živo je prisutan i danas – svjedoče to brojne žene i majke koje joj se utječu i po njezinom zagovoru lakše nose terete svakodnevice.

Iako je fizički nema, njezini plodovi svjedoče

Nedavno ugledam ono isto svjetlo koje sam vidjela na Maji kad bih je susrela na misi.

Isti red, ista klupa, ista djeca, isti suprug.

Supruge i majke nema.

Iako je fizički nema, njezini plodovi svjedoče Svjetlo.

Plodovi vremena koje je ta obitelj provela sa svojom suprugom i majkom nisu mjerljivi ljudskim očima, rukama ni razumom.

Plodovi pjesme slavljenja koja je dotaknula nebrojena srca na njezinom zemaljskom ispraćaju nisu mjerljivi ljudskim uzdasima niti brojem suza iz uplakanih očiju.

Plodovi njezina života mjerljivi su jedino djelima koja je iza sebe ostavila i zato vjerujem kako su joj Vrata širom otvorena.

Draga Majo, članice najboljeg nebeskog tima, nastavi marljivo raditi za kršćanske brakove i obitelji!


Dragana Reizl – Žena vrsna

Foto: Ales KrivecUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!