Velika molitvena devetnica: Hrvatska moli za život

hrvatska moli

U povodu 25. obljetnice enciklike »Evanđelje života« svetoga pape Ivana Pavla II. Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj predlaže Veliku molitvenu devetnicu Hrvatska moli za život svakog 25. dana u mjesecu od 25. ožujka do 25. prosinca 2020.

Uredništvo portala Žena vrsna poziva vas da se pridružite ovoj inicijativi. Predlažemo da ovo bude i oblik vaše obiteljske, zajedničke molitve koja će osnažiti vaše zajedništvo. Potaknut će zasigurno i mnoge razgovore, otvoriti prilike za približavanje dragocjenosti ljudskoga života umovima i srcima najmlađih članova vaših obitelji.

Hrvatska moli za život u jeku pandemije koronavirusom

Opća nakana devetnice je da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5). Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba kao i onih koji su krhka zdravlja.Priređeni materijal za devetnicu može se preuzeti OVDJE.

U datim okolnostima, na provođenje ove devetnice ponajprije se potiču obitelji, koje su kao »domaće Crkve« pozvane na intenzivniju molitvu u ovom kriznom vremenu.Uvod u devetnicu bit će euharistijsko klanjanje koje će, na uočnicu svetkovine Navještenja Gospodinova u utorak, 24. ožujka 2020. s početkom u 20 sati, u dubrovačkoj katedrali predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj.

Prijenos uživo euharistijskog klanjanja moći će se pratiti na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije kao i na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića, a prenosit će ga i Laudato televizija.

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!