Devetnice koje možete moliti u prosincu

Devetnice koje možete moliti u prosincu

Crkva preporučuje da pokušamo uskladiti svoju privatnu pobožnost s liturgijskom godinom. Za ljubitelje devetnica odabrale smo ih nekoliko koje možete izmoliti kao pripravu za blagdane i spomendane svetaca koje slavimo u prosincu.

U prosincu se utječemo Gospi, djetetu Isusu i svetoj Obitelji

Devetnica Bezgrešnom začeću Marijinu
Svetkovina Bezgrešna začeća Marijina slavi se 8. prosinca, devetnica započinje 29. studenoga.

Crkva u prosincu slavi Bezgrešno začeće Blažene Djevice Marije, blagdan u kojem se posebno želi naglasiti Božja milost po kojoj je Bogorodica izuzeta od svakoga grijeha. Utecite se Gospi s nakanom koja vam je na srcu.

Devetnica Djetetu Isusu
Blagdan slavimo 25. prosinca, devetnica počinje 16. prosinca.

Cijeli je prosinac usmjeren na rođendan Spasitelja cijelog svijeta. Pripremite svoje srce za Božić molitvom devetnice Djetetu Isusu.

Devetnica Svetoj obitelji
Blagdan slavimo 28. prosinca, devetnica počinje 19. prosinca.

Sveta obitelj uzor je svih kršćanskih obitelji. Preporučite svoju obitelj zagovoru Isusa, Marije i Josipa molitvom devetnice Svetoj obitelji.

…i sveticama

Devetnica svetoj Barbari
Spomendan slavimo 4. prosinca, devetnica počinje 25. studenoga.

Sveta Barbara, djevica i mučenica, zaštitnica je rudara, topnika i dobre smrti. Jedna je od Četrnaest svetih pomoćnika u nevoljama. Uz blagdan sv. Barbare vezani su običaji poput sijanja pšenice u plitku posudu koja će izrasti do Božića.

Devetnica svetoj Maravillas od Isusa
Spomendan slavimo 11. prosinca, devetnica počinje 2. prosinca.

Ova bosonoga karmelićanka i mističarka, svetica 20. stoljeća, posljednjih je godina postala vrlo popularna u Hrvatskoj. Brojna su svjedočanstva njezina zagovora. Utecite joj se i vi molitvom devetnice!

Devetnica svetoj Luciji
Spomendan slavimo 13. prosinca, devetnica počinje 4. prosinca.

I ova je svetica, poput svete Barbare, jedna od omiljenih u našem narodu. Čistoću ove mučenice Bog je snažno čuvao. Utecite joj se molitvom devetnice osobito ako vam je potreban zagovor za milost kreposti čistoće.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Elisei AbiculeseiUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.