Draga moja kćeri, ja – tvoja majka – ne želim uništiti tvoj život, nego ga spasiti!

želim ti sve najbolje

Ovo pismo majke svojoj kćeri veliki je podsjetnik da biti dobar roditelj ne znači pobjeđivati u natjecanju za popularnost, već da je biti dobar roditelj pravi poziv!

Drago moje dijete,

znam da si ti sada odrasla! Rasteš brže nego sam to ikada mogla zamisliti. U mojoj glavi, od tvojih šesnaest mjeseci do sadašnjih šesnaest godina, prošlo je oko dva tjedna! Meni je sve prošlo tako brzo, i iako bi ti sada željela svoju mladost zamijeniti za potpunu neovisnost, ja te još vidim kao dijete u svome naručju. Zar je toliko vremena prošlo otkako sam te uspavljivala?! A sada se bliži vrijeme kada više nećemo spavati pod istim krovom. Dragi Bože, kako se sve dogodilo tako brzo?

Ono što ti izgovorim nije ni blizu onoga što ti želim reći

Ali, toliko puta, usred naših najžustrijih „rasprava“, ono što ti izgovorim nije ni blizu onoga što ti  želim reći. U svom strahu za tvoju sigurnost, u svojim pokušajima da te zaštitim od svih muka koje  sam ja prošla – prema kojima, vidim, ideš bez dvoumljenja –  mogu izgledati ljuta i nemilosrdna.

Tebi se čini da je to zato što ja jednostavno ne razumijem.

Drago moje, upravo je suprotno! Ja razumijem! Razumijem u potpunosti! I baš zato te i želim zaštititi i stati na prvu crtu kada se radi o tvojoj dobrobiti. Da te sačuvam, ako treba, branit ću te i od tebe same. Ako će me to učiniti nepopularnom među tvojim prijateljima, neka bude tako. To je često cijena ispravnog postupanja. I ja sam je voljna platiti.

Ako nekoga ili nešto želim držati podalje od tebe, vjeruj mi da to nije zbog toga što želim uništiti tvoj život, nego sačuvati ga

Osim toga, moja je zadaća da te vodim. U ovom razdoblju svog života, ti možda misliš da razumiješ sve i svakoga, ali vjeruj mi, ne razumiješ. Ja vidim stvari za koje si ti još uvijek slijepa. Ja osjećam ono o čemu ti još uvijek ne znaš ništa. Drago moje, moraš mi vjerovati. Koliko puta sam bila u krivu do sada? Sve što mene zanima je da ti budeš dobro! Zato, ako nekoga ili nešto želim držati podalje od tebe, vjeruj mi da to nije zbog toga što želim uništiti tvoj život, nego sačuvati ga.

Svoj posljednji dah dala bih za tebe

Na kraju, molim te, zapamti ovo. Ne postoji nitko, nijedno živo biće na ovoj Zemlji, koje te voli kao ja. Učinila bih sve za tebe. U bilo kojem trenutku, dala bih svoj život za tebe. Kada bi ti trebalo moje srce da se održiš na životu, rado bih ti ga dala. Svakom stanicom svoga bića te molim da ne zaboraviš ovo u trenutcima naših svađa. Kada misliš da griješim. Ili da sam zla. Ili glupa. Ili da me nije briga. Ili da te ne volim. Želim da znaš da bih svoj posljednji dah dala za tebe.

Zato, ni na trenutak nemoj pomisliti da ću odustati u ovoj neprocjenjivoj borbi. Pobjeđujem, zato što te volim. Borim se, zato što se borim za ono što je najbolje za tebe. I volim te toliko, da je to ludo.

Volim te, drago moje dijete.
Volim, volim, volim te.
Mama

Lyette Reback – ForEveryMom.com
Prevela: Marijana Perković


Foto: Pexels.com

 

 

 

 

Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.