Dragi Bože, gdje je moj suprug?

moj suprug

Idemo ravno na bit stvari: ŽELIM SE UDATI!

Eto, rekla sam to i to nije tajna. Ja sam ona djevojka koja je odrasla pod krovom izvanrednog primjera Božjeg braka; mojih roditelja. Poanta je u tome da sam se oduvijek željela udati.

No, stvar je u tome da sam više željela brak, no što sam željela upoznati Boga. Vidite, volim Boga i sve to, no još sam više voljela ideju braka. Uhodila bih mlade bračne parove preko YouTubea i društvenih medija. Provela bih sate gledajući Instagram i Facebook objave obožavajući ideju braka.

No, ovdje sam da vam kažem kako je brak nešto toooooliko više od velikog vjenčanja i nekoliko slatkih fotografija za druge da vide.

Shvatila sam kako sam upala u obožavanje ideje da sam udana. Željela sam se udati jer sam željela doživotnog prijatelja. Željela sam se udati jer sam se zakonito željela maziti i voditi ljubav po Božjem planu. Željela sam brak iz mnogo razloga… nekih pravih, a nekih pogrešnih. Shvatila sam kako želim brak da bih popunila prazninu, koju on nije mogao popuniti.

Najvažnije, shvatila sam kako se ne trebam udati. Trebam Isusa! On je moj doživotni prijatelj. Brak ne može zamijeniti vezu koju imam s Kristom. Brak me ne može spasiti i ne može mi dati ono što trebam od Krista.

Mislim da zaboravljamo razmisliti o tome što brak stvarno jest. To je nesebičan savez koji predstavlja Krista.

Ako ste sebični sada kada ste samac, taj prsten neće promijeniti baš ništa.

Ako sada ne volite služiti, taj prsten neće promijeniti baš ništa.

Djevojke, ako vam nije drago kada vam se u ljubavi kaže što da radite i ako sada ne želite služiti, tada taj prsten neće promijeniti baš ništa!

Momci, ako ne tražite Boga u istinskoj vezi s Njim i niste spremni voditi, tada taj prsten neće ništa promijeniti.

Dobro, shvaćate li što želim reći? Brak se ne sastoji samo od večeri spojeva, zakonitog seksa, fotografija i slatkih stvari. To je sveti savez; doživotni ugovor.

Sestro moja, možda si bila povrijeđena, odbijena ili zlostavljana u prijašnjim vezama. Božja procjena vremena je savršena i kada bude vrijeme tvoj muž će doći.

Muškarci, i vaša će žena doći, ako ovo čitate. Bog će vam pokazati koga da tražite i kada da je tražite. Njegova procjena vremena je tako savršena. Govorim samoj sebi dok ovo pišem, no željela sam je podijeliti i sa vama.

Usredotočite se na Gospodina,ne samo da dobijete muža/ženu, već Ga iskreno tražite i upoznajte Ga

Jeste li ikada pomislili kako je razlog zašto ste još sami taj što Bog zna da će onoga trena kada vam dovede nekoga taj netko postati vaš Bog? Razmislite o tome!

Mary Vaughn -Theprayingwoman.com


Prevela: S. Š.
Foto: Pexels.com

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.