Krunica svetog Josipa: Kako je moliti?

Krunica sv. josipa: Kaki je moliti?

Mnogi su se sveci tijekom povijesti utjecali za zagovor svetom Josipu. Zašto ne biste i vi? U svojoj aplikaciji Nova Eva možete pronaći upute kako izmoliti krunicu razmatrajući život svetog Josipa i tražeći njegov zagovor u svojim potrebama. Korake i tekstove potrebne za molitvu ove krunice donosimo u nastavku članka. Uzmite svoju najdražu, običnu krunicu u ruke i počnite moliti.

Krunica svetog Josipa moli se na Gospinu krunicu

Krunica svetog Josipa moli se na Gospinu krunicu od pet desetica.
Na križić se moli Vjerovanje.
Na pojedinačnom zrncu između desetica – Očenaš, odnosno Slava Ocu…

Umjesto Zdravo Marijo moli se:
Zdravo Josipe pravedni,
zaručniče svete Bogorodice,
djevičanski Oče Isusa Krista, (otajstvo…)

Sveti Josipe, moli za nas
da po tvome primjeru sveto živimo
i u nebu vječno blaženstvo zadobijemo. Amen.

Na prva tri zrnca dodaje se:

  • koji neka nam umnoži vjeru
  • koji neka nam učvrsti ufanje
  • koji neka nam usavrši ljubav

Otajstva po deseticama:

  1. Kojeg si žarko volio.
  2. Koji je tebe slušao i ljubio.
  3. Za koga si marljivo radio.
  4. Koji je tebi u poslu pomagao.
  5. Koji je uza te bio kad si umirao.

Umjesto O moj Isuse moli se:
O mili, blagi, strpljivi i ponizni sveti Josipe uzmi nas sve za svoju djecu i budi nam uvijek dobar i vjeran otac. Amen.

Na kraju krunice:
Bože Oče, nestvorena tvoja Riječ udostojala se u tišini zaodjenuti slabom ljudskom naravi u skrovitosti nazaretskog doma u kojem je sveti Josip bio glavar; po njegovu zagovoru stišaj u nama buku strasti, neurednih nagnuća, da svojim govorom častimo samo Tebe, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Nakon krunice možete izmoliti i Litanije sv. Josipu – ne zaboravite da moleći ove litanije u godini sv. Josipa možete zadobiti potpuni oprost!

Ako se još niste odvažili na molitvu ove krunice, pročitajte kako su se otajstva ove krunice posebno pokazala u životu jedne naše čitateljice.


Žena vrsna
Foto: Cathopic

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!